Dollár
425,30 Ft
Euró
421,75 Ft
Font
482,11 Ft
Bitcoin
20,229 $

Újból berobban a hőség, szerdán már 36 fokot is mérhetünk

Fotó: Twenty20
not image

Takács Petra

2022. augusztus 17. - 07:21

Rákapcsol a nyár, péntekig biztosan kitart a kánikula.

Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig: kedd délután napos idő várható erőteljes gomolyfelhő-képződéssel és kevés fátyolfelhővel. Elszórt jelleggel alakulhatnak ki záporok, zivatarok néhol intenzív csapadék kíséretében. Éjszakára a csapadék megszűnik, a gomolyfelhők összeesnek és a legtöbb helyen kiderül az ég.

Soron kívül Orbán Prágából üzent: az elhibázott brüsszeli szankciós politikát újra kell gondolni

Szerdán csak kevés gomolyfelhő zavarhatja a napsütést, egy-egy zápor, zivatar legfeljebb az északkeleti határvidéken fordulhat elő. Az északnyugati, nyugati szelet napközben élénk, zivatarok környezetében erős, akár viharos lökések is kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 21 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán az ország döntő részén 33 és 36 fok között várható.

Időjárási helyzet Európában: európa nagy részét meleg, nedves és alapvetően igen labilis levegő tölti ki, így több helyen kipattannak záporok, zivatarok, amelyeket néhol felhőszakadás is kísér.

Időjárási frontok csupán szárazföldünk nyugati partvidékén húzódnak, így arrafelé valamivel visszafogottabbak a hőmérsékletek, és a felhőzet is összefüggőbb.

Tartósabban nyugodtabb, szárazabb időjárás Északkelet-Európában van, ahol anticiklon terül el. A Kárpát-medencében kedden még nagyobb számban kialakulhat konvektív, szűk területre összpontosuló csapadék, estétől azonban stabilizálódik, szárad a légkör, és szerdán már nagyrészt napos, csapadékmentes időnk lesz.

MTI