Koronavírus – újabb szigorításokat vezethet be a kormány, akár már ezen a héten

Budapest, 2020. október 27. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter beszél a Vidékfejlesztési program Tájékoztatási szolgáltatás projektjének megemelt támogatási összegérõl tartott sajtótájékoztatón az Országház Gobelin termében 2020. október 27-én. A kormány arról döntött, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vidékfejlesztési programja Tájékoztatási szolgáltatás projektjének támogatása 7,82 milliárd forintról 17,72 milliárd forintra emelkedik. Ezzel a kormány 9,9 milliárd forint plusz forrást biztosít 2023 végéig a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) számára a falugazdász-hálózat mûködtetéséhez és ahhoz a tudásmegosztáshoz, amely szükséges az uniós pályázati források eredményes felhasználásához. MTI/Máthé Zoltán
not image

Nagy Noel

2020. november 2. - 21:14

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter az Inforádió Aréna című műsorában megemlítette, a kormány ezen a héten egy kétnapos ülést fog tartani, ahol a koronavírus-járvány terjedését megfékezendő szigorításokról is fognak dönteni.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter az Inforádió Aréna című műsorában megemlítette, a kormány ezen a héten egy kétnapos ülést fog tartani, ahol a koronavírus-járvány terjedését megfékezendő szigorításokról is fognak dönteni.

A miniszter úgy fogalmazott a rádió vendégeként, hogy a járvány terjedése rendkívül felgyorsult az elmúlt két hónap során és vannak olyan sarokpontok, amiket ha elérünk, akkor újabb intézkedésekre lesz szükséges – idézte a Szeretlek Magyarország a minisztert.

Gulyás megjegyzi, hogy eddig is az volt az első számú cél, hogy ne kerüljön túlságosan nagy terhelés alá az egészségügyi ellátórendszer, miközben az ország működőképességét fenntartják, mely kijelentést gyakran említett a kormányinfók során.

Kihangsúlyozta, hogy amennyiben az ellátás biztonsága veszélybe sodródik, akkor lépni kell, viszont leszögezte, hogy jelenleg nálunk az európai átlaghoz képest a halálozási adatok jónak minősülnek. Ugyanakkor kiemelte:mivel erősen romlik a járványhelyzet, ezért a kormány további szigorításokról fog dönteni.

Nagy részletekbe nem bocsátkozott a miniszter, mindössze annyit mondott, hogy a szigor nagyobb lesz, az iskolák azonban továbbra is nyitva fognak maradni, mert szükséges az ország működőképességének fenntartásához.

ELHUNYT EGY VIII. KERÜLETI KÉPVISELŐ, Ő LEHET A NAP LEGFIATALABB KORONAVÍRUS-ÁLDOZATA

Gulyás úgy látja, sokan nem veszik komolyan a maszkviselést, ezért az sem feltétlenül kizárható, hogy például zárt kapus meccseket rendelnek el a sportok esetében. A miniszter hozzátette, a korlátozásokat folyamatosan figyelik külföldön: a spanyolokét nem tartja jó intézkedésnek, míg a szlovák tömegteszteléssel kivár.

A vakcinára is kitért a miniszter, melynek kapcsán elmondta, hogy annak megérkezéséig ki fog tartani a járvány, valamint kiemelte, hogy az operatív törzs feladat lesz az „oltási terv” kidolgozása. A koronavírus-vakcina várhatóan ingyenes lesz, ám nem lesz kötelező, és nyárra már elkezdhetik az oltásokat.