Újabb részletek szivárogtak ki az iPhone 13 készülékekről

Illusztráció/Apple
not image

Kulcsár Péter

2021.április.16 - 08:17

Ming Chi-Kuo bennfentes szivárogtatónak hála ismét fontos információkra derült fény az idén év végén érkező következő generációs iPhone-ok kapcsán.

A MacRumors értesülései szerint az iPhone 13 esetében folytatják a cupertinóiak a 2020-ban megkezdett hagyományokat, és 2021-re is be fogják jelenteni az 5,4 hüvelykes mini készüléket, amely az eladások alapján óriási népszerűségnek örvend.

Kuo úgy gondolja, kamerafronton is jelentős változásokat eszközölhet az Apple a 2021-es és a 2022-es modellsorozatnál egyaránt, utóbbival kapcsolatban az informátor elmondta, az iPhone 14-ben már 48 megapixeles szenzor kaphat helyet.

A 48 megapixeles lencse mellé egy 12 megapixeles szenzort is szerelhetnek, melynek révén a next-gen mobiltelefonok 8K videó felvételére szintúgy képesek lehetnek, mint ahogyan azt jelenleg 4K-ban tudják az Apple okoseszközei.

A 2022-es iPhone-okat Kuo szerint a 48 megapixeles és 8K felbontásra alkalmas kamerák az AR és MR virtuális realitással összefüggésbe hozható technológiai megoldásokra hegyezhetik ki, melyek közül az AR kiterjesztett valóság már a 12 Pro és 12 Pro Max modellekben is megtalálható.

A jövőbeni iPhone-ok Kuo alapján periszkóp telefotókamerákat is kaphatnak, erre azonban még legalább két évet várnunk kell.

Ha hihetünk a szivárogtatónak, akkor az Apple 2022-ben leszűkítheti a notchot, míg 2023-ra egy apró punch hole-ra alakíthatják át, miközben visszatérhet a Touch ID ujjlenyomat-olvasó is a mobilokba.