Újabb részlet derült ki Messi átigazolásával kapcsolatban

not image

A T-800-as

2020. október 11. - 18:40

A katalán klub egyértelművé tette, hogy a kialakult helyzet ellenére sem volt téma Lionel Messi eladása, de ez hamarosan változhat.

A katalán klub egyértelművé tette, hogy a kialakult helyzet ellenére sem volt téma Lionel Messi eladása, de ez hamarosan változhat.

A nyár egy része arról szólt, hogy Messi 20 év után menni akar, és még az edzéseket sem látogatja. Az első pletykák után sokan csak legyintettek, majd kiderült, hogy ez a valóság, és az argentin valóban máshol akarja folytatni.

Végül maradt, miután nem szeretett volna belemenni egy komoly jogi vitába, és úgy tűnt, a Barcelona áll nyerésre. A legenda szerződése azonban jövő nyáron lejár, és ingyen távozhatna, feltéve, ha nem hosszabbít.

A csapattól elküldött, vagy inkább „eltávolított” Luis Suarez még lát arra esélyt, hogy Messi Barcelonában maradjon. A csapat gazdasági ügyeiért felelős alelnök, Jordi Moix egyértelművé tette, hogy soha nem volt téma Leo elküldése – jelentette a CNA.

A szakember azt mondta, Messi túl sokat jelentett a rajongóknak és a klub hosszú távú jövője számára, hogy egyáltalán elgondolkozzanak az eladásán. „Soha nem volt téma, hogy milyen hatása lenne a klub gazdaságára, ha távozna. Messi egy olyan játékos, aki 20 éve van a klubnál, és annak központi hajtóereje. Ezt a szponzorainkkal közösen is figyelembe kell vennünk.” – mondta az Associated Press kérdésére.

A Barcelona legutóbb 97 millió eurós veszteséget könyvelt el, ami az elmúlt szezonra vonatkozik. Ez pedig igen komoly hatással van a csapat működésére, és Messi esetleges távozása újabb hatalmas kudarc lenne.

A 33 éves Messi bére 100 millió euró körül mozog, ami hatalmas összeg, főleg ebben a helyzetben. A korábbi hírek szerint csökkenteni szeretnék a fizetését, még a jelenlegi szerződése alapján, de ez a többi játékosra is vonatkozik.

A vírus előtt a Barcelona rekordbevételre, több mint 1 milliárd euróra készült, de ebből semmi nem lett. 203 millió euróval maradtak el a pénzügyi tervektől, ami szintén jelentős differencia. Egyes sztárok elküldésével ugyan képesek voltak csökkenteni a bérköltségeket, ez még mindig nem elegendő, és közben Suarezt sem sikerült pótolniuk. Moix szerint 30 millió eurót takarítottak meg ezekkel az elküldésekkel.

A költségek továbbra is magasak, amik majdnem 530 millió euróra rúgnak az első csapatnál. A szakember szerint nehéz a helyzet, mivel a jobb játékosok valóban magas bért érdemelnek, de közben a formák is ingadoznak, és igyekeznek úgy lavírozni, hogy közben a klub kijöjjön a gödörből.

Moix előrejelzése szerint ez a szezon még nehezebb lesz a Barcelona számára, és a klub a játékosok fizetésének további csökkentésére törekszik. Emellett az elnökségben is változások lehetnek, mivel bizalmatlansági szavazást indítottak Josep Bartomeu ellen, akinek az esetleges leváltásával új tervek valósulhatnak meg, amik felülbírálhatják a jelenlegieket.

Suarez folytatja a kitálalást: szerinte a Barcelona el akarta távolítani Messi mellől