Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,960 $

Újabb rekordokat döntött a Star Citizen közösségi adománygyűjtése

A Cloud Imperium Games stúdió űrbéli MMO-akciójátéka újabb csúcsokat állított be, már ami a fejlesztéshez összegyűjtött pénzt illeti.

Fotó: Cloud Imperium Games
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Annak ellenére, hogy már lassan egy évtizede zajlanak a játékkal kapcsolatos fejlesztések, a PC-s megjelenéstől pedig alighanem még további hosszú hónapokra vagyunk, a Star Citizen korántsem vesztett népszerűségéből.

Az EuroGamer információi szerint a játékosok már több mint 350 millió amerikai dollárral támogatták a stúdiót – ekkora pénzösszeggel még egyetlen kickstarter kampányt sem dotáltak a weboldal indulása óta. Soron kívül Vasárnaptól mindkét irányban megáll a Szabadkikötőnél a csepeli HÉV

A Cloud Imperium Games 2012-ben indította el a szóban forgó közösségi gyűjtését, és bár 2015-re tervezték az ambiciózus, nyitott világú sci-fi MMO piacra dobását, azóta sem sikerült eljutniuk a készítőknek a végső fázisig.

A stúdió fejese, Chris Roberts elmondta, semmiféleképpen sem szeretnének egy félkész művet kiadni, ezért ha kell, még hosszú évekig csiszolnak a részleteken, hogy végül a világ legtökéletesebb game-jét tehessék le az asztalra.

Hiába tehát a béta állapot, a Star Citizen egyáltalán nem veszített patinájából, éppen ellenkezőleg – amíg 2019-ben 47,7 millió dollárral támogatták a projektet, addig 2020-ban 78,9 millióra nőtt a donációk mennyisége.

Mindezeknek köszönhetően egészen pontosan 351 026 475 dollárra duzzadt a közös kassza, amit kizárólag a game-re ácsingózó játékosok dobtak össze a stúdiónak, ám hiába az igyekezet, a sci-fi MMO hivatalos megjelenésére még lehet, hogy sokkal többet kell várnunk, mint azt gondolnánk.