Újabb pokolgépes merénylet történt, ezúttal egy rendőrkapitányság volt a célpont

Illusztráció/MTI/EPA/Szaid Juszuf Varszame
not image

Nagy Noel

2021.május.9 - 23:41

Ismételten egy feltételezett terrortámadás történt Szomália fővárosában, amelynek célponttal ezúttal egy rendőrállomás volt.

Mint a TRT World is arról beszámolt a török hírügynökségeknek nyilatkozó források alapján, a pokolgépes támadást egy öngyilkos merénylő követte el Szomália fővárosában, Mogadishuban.

Sadaq Adan Ali, a szomáliai rendőrség szóvivője elmondta, hogy a támadás a Warberi negyedben, méghozzá egy rendőrkapitányság ellen. Hozzátette: egyelőre még korai pontos számokat mondani, de biztosan van halálos áldozat.

„Túl korai még megmondani, hányan halhattak meg a támadásban, de annyit elárulhatok, hogy több halálos áldozat van”

A helyi média beszámolói szerint több rendőr vesztette életét a támadások során, köztük egy rendőrbiztos is. Egyelőre egyik terrorszervezet sem vállalta magára a támadásokat, de rövidesen erre is sor kerülhet.

Szomália évtizedek óta az egyik legrosszabb közbiztonsággal rendelkező ország a világon, a sorozatos belső konfliktusok és polgárháború miatt a terrorszervezetek is meg tudták vetni a lábukat az országban.

Az elmúlt idők során az Al-Kaidához köthető Al Shabab terrorszervezet mutatott kiemelt aktivitást a régióban és számos támadást magára vállalt az elmúlt idők során, így elképzelhető, hogy e támadás mögött is ők állnak.