Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,30 Ft
Bitcoin
27,147 $

Megszületett az újabb ítélet L.L. Junior kisfiának halálos balesete ügyében

Fotó: Unsplash
Bűnügy
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Másodfokon is ítélet született, miszerint nem felelős a tragédiáért a nő, aki a gyerek kezét fogta a baleset előtt.

Szerdán folytatódott a bíróságon az L.L. Junior kisfia halálának ügyében zajló tárgyalás. A 3 éves Dávidka 2019. augusztus 31-én, egy nyárbúcsúztató rendezvényen volt Zuglóban az édesanyjával, a bátyjával és egy baráti társasággal, amikor a Füredi utca kereszteződésében kirohant az úttestre. Egy arra járó, szabályosan közlekedő autó elütötte a gyermeket, aki a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Az ügyben nyomozás indult, amit bírósági tárgyalások sora követett, s elsőként az édesanyát gyanúsították, majd a barátnőjét, P. Carment vádolták meg gondatlanságból elkövetett emberöléssel, mivel a tanúk szerint ő fogta a kisfiú kezét a tragédia előtti pillanatokban – derül ki a Blikk beszámolójából.

Tavaly szeptemberben első fokon felmentették P. Carment, az ügyész azonban fellebbezett, így az ügy másodfokon folytatódott, s bár a nő nem jelent meg a tárgyaláson, ez nem akadályozta annak folytatását. Az ítélethirdetés előtt pedig az ügyész azzal érvelt, hogy Dávidka kihúzta a kezét a vádlott kezéből, ám őt ezekben a percekben gondozási kötelezettség terhelte.

Kiemelte, ez különösen igaz azok után, hogy a kisfiú egyszer már kiszaladt egy nagy forgalmú útra. Az ügyésznő szerint P. Carmen az előzmények miatt tudatában lehetett a veszélynek, de könnyelműen bízott abban, hogy tragédia nem következhet be, ezért felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott – eredménytelenül.

Ezt követően kiderült, hogy másodfokon is ítélet született, miszerint nem felelős a tragédiáért a nő, aki a gyerek kezét fogta a baleset előtt, a bíró pedig hangsúlyozta, hogy az elsőfokú bíróság példaértékűen, az emberi méltóságot tiszteletben tartva folytatta le az eljárást.