18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Dollár
428,40 Ft
Euró
423,53 Ft
Font
483,35 Ft
Bitcoin
20,158 $

Újabb információk érkeztek a 21 halálos áldozatot követelő texasi iskolai lövöldözés sérültjeiről

MTI/EPA/AARON M. SPRECHER

Bense Róbert

2022. május 25. - 18:34

Az Uvalde Memorial Kórház 15 sérültet fogadott a tegnapi nap folyamán.

Tom Nordwick, a kórház vezérigazgatója elmondta, hogy a Robb Általános Iskolában történt keddi lövöldözés után 15 sérült érkezett hozzájuk, többségüket azonban mostanra hazaengedhették – számolt be róla a CNN.

A sebesültek közül 11 gyermek volt, közülük hármat másik kórházba szállítottak át, nyolc gyermek hazamehetett. A felnőtt sérültek közül hárman távozhattak a kórházból, egy 66 éves nőt súlyos állapotban vittek át egy San Antonioban található egészségügyi intézménybe.

Az áthelyezett gyermekek közül egy 10 éves kislány továbbra is súlyos állapotban van, ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek. Nordwick elmondta, hogy a betegek közül többen is a lövöldözés során szétrepülő üvegszilánkoktól sebesültek meg.

A Brooke Army Medical Center kedden közölte, hogy két beteget fogadtak kritikus állapotban, azonban állapotukról bővebb információkat azóta nem adtak.

A keddi lövöldözés áldozatainak száma eközben 21 főre emelkedett, 19 diák és 2 tanár vesztette életét a támadásban, melyet a 18 éves Salvador Ramos követett el, akit a kiérkező rendőrök lelőttek.