Dollár
423,25 Ft
Euró
420,98 Ft
Font
483,45 Ft
Bitcoin
20,171 $

Újabb információk a két vakcinatípusról, amik Magyarországon is elérhetővé válhatnak

Fotó: Salgótarján, 2021. április 8. Megmérik egy pedagógus testhőmérsékletét, mielőtt beoltják a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcina első adagjával a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2021. április 8-án. MTI/Komka Péter
not image

Hujber Dávid

2021. április 8. - 13:01

Ez a CanSino és a Covishield, amikről sok fontos információt gyűjthettek be az NNK munkatársai, akik személyes gyárlátogatást tettek a helyszínen.

Magyarországon jelenleg összesen öt vakcinával oltanak, köztük az AstraZenecával, melyről a kormány úgy nyilatkozott, folytatják az alkalmazását és nem változtatnak azon, tehát minden marad ugyanúgy.

Soron kívül Tüntetések miatt részben átalakul Budapest közlekedése

Hamarosan egy hatodik oltás is elérhetővé válhat, mivel a Janssen is zöld utat kapott Európában. Ez a vakcina amiatt is különleges, mert csak egy adagot adnak be belőle, mely után kialakul a védettségi szint a vírussal szemben.

Ugyanakkor azt is tudhatjuk, hogy Magyarország más vakcinákról is tárgyal. Ide tartozik a CanSino és a Covishield. A csütörtöki kormányinfó ideje alatt szóba került a két oltóanyag, aminek a beszerzése egyelőre nem történt meg, de folyamatban van.

Gulyás Gergely elárulta, információi szerint az NNK munkatársai már jártak a gyárban, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a magyar hatóságok engedélyezzenek oltóanyagot, de az engedélyező határozat még nem született meg.

Jelentősen szigoríthatják a jogosítvány nélküli vezetést, 3 év börtön is járhat érte

Pillanatnyilag nem tudni, hogy ez a két vakcina milyen korosztályban használható fel, de a kormány bízik benne, hogy mindenki kaphat belőle, hiszen ezzel még tovább gyorsulhat az immunizálási folyamat.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.