Dollár
428,70 Ft
Euró
410,38 Ft
Font
457,53 Ft
Bitcoin
19,033 $

Újabb gyógyfürdő zárt be az elszálló rezsiárak miatt

Fotó: Unsplash/alan caishan

Bense Róbert

2022. szeptember 5. - 20:16

A terápiákat sem tudják folytatni.

A Csokonyavisontai Gyógy- és Strandfürdő szeptember elsejével bezárta kapuit, jelentette be Harasztia Attila polgármester. Az elmúlt időszakban többször is írtak ki pályázatot a fürdő üzemeltetésére és értékesítésre.

Soron kívül Reuters: 1,1 milliárdos segélycsomagot készül kiutalni az Egyesült Államok Ukrajnának 

Ezek azonban eddig nem jártak eredménnyel, így a bezárás mellett kellett dönteni, ugyanis a falu nem képes fenntartani a létesítményt annak bevételeiből. Egy üzemeltetési pályázat ugyanakkor jelenleg is elbírálás alatt van.

„A megnövekedett energiaköltségeket az önkormányzat most sem tudja finanszírozni, az üzemeltetés nem rentábilis, ezért a szüneteltetés mellett döntöttek az értékesítés idejére” – mondta a település első embere.

„Az augusztusban megjelent nyilvános felhívás értelmében az önkormányzat részben, vagy egészben értékesítené a fürdőt” – tette hozzá Harasztia. Nem csupán a fürdők, de a szállodák is hasonlóan nehéz helyzetbe kerültek – emlékeztetett a napi.hu.

Az energiaköltségek korábban a városi hoteleknél a bevételek 4-5, a gyógy- és wellness szállodáknál pedig 12-13%-át tették ki, ez mostanra 13-14%-ra, illetve 18-19%-ra emelkedett, ami jelentős terhet ró a vendéglátásra.