Újabb funckiót vezet be a Facebook a védőoltásokkal kapcsolatban

Fotó: Neonbrand/Unsplash
Külföld
not image

Kornis Vivien

Szerkesztő

A közösségi oldalon közzétett bejegyzésben Zuckerberg elmondta, hogy a Facebook funkciója segítséget nyújt majd megtalálni a közelben lévő oltópontokat és az időpontegyeztetést is megkönnyíti. Az eszköz a Facebook ‘Covid Információs Központ’ elnevezésű programjának részeként akár több millió ember számára nyújthat segítséget a védőoltások megszerzéséhez a vezérigazgató szerint. A funkció az Instagramon szintén elérhető lesz – […]

A közösségi oldalon közzétett bejegyzésben Zuckerberg elmondta, hogy a Facebook funkciója segítséget nyújt majd megtalálni a közelben lévő oltópontokat és az időpontegyeztetést is megkönnyíti. Az eszköz a Facebook ‘Covid Információs Központ’ elnevezésű programjának részeként akár több millió ember számára nyújthat segítséget a védőoltások megszerzéséhez a vezérigazgató szerint. A funkció az Instagramon szintén elérhető lesz – írja az RT.

Soron kívül Lezuhant egy repülőgép Szenicénél, ketten életüket vesztették

A vállalat ráadásul megkezdi a munkát az egészségügyi hatóságokkal és az országok kormányaival, hogy olyan chatbotokat fejlesszen, amelyek képesek rögzíteni az időpontfoglalásokat és regisztrációt a vakcinára a WhatsAppon keresztül, mely szintén a Facebook tulajdonában van. Zuckerberg kiemelte, hogy az egyes kormányok és nonprofit szervezetek már több mint 3 milliárd üzenetet küldtek el a WhatsApp hivatalos chatbotjain keresztül, melyek a koronavírus elleni védőoltásról szóló tájékoztatót tartalmazzák.

A Facebook alapítója és vezérigazgatója arról is beszélt, hogy a Facebook eddig milyen munkát végzett a Covid-19 vakcinákkal kapcsolatos álhírek és hamis információk ellen a platformjain. Zuckerberg elárulta: több mint 2 milliárd ember számára nyújtott eddig “irányadó” információt a koronavírusról a közösségi oldal.

Nemrég megírtuk, hogy Zuckerberg bejelentette, hogy a védőoltásokról szóló tartalmakat és bejegyzéseket tájékoztató címkével látják el, amely az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által kiadott és jóváhagyott hiteles információt fogja tartalmazni, például arról, hogy a vakcinákat az engedélyezés előtt különböző vizsgálatoknak vetik alá, hogy megállapíthassák a hatékonyságukat, biztonságosságukat és minőségüket, így nem kerülhet felhasználásra olyan oltóanyag, amely nem felel meg az egészségügyi hatóságok követelményeinek.