Újabb élelmiszeripari gigaberuházás Magyarországon

Fotó: Mars
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. szeptember 15. - 19:06

Közel 15 milliárdos bővítés indul meg idén szeptemberben a Mars magyarországi gyárában, amellyel több, mint 100 új munkahelyet teremtenek.

A Mars, a világ egyik legnagyobb édesség-, rágógumi-, élelmiszer- és kisállateledel-gyártója magyarországi száraztápokat és jutalomfalatokat előállító üzemének bővítése a tervek szerint idén szeptemberben kezdődik. Az olyan világmárkák termékeit gyártó cég, mint a Pedigree, a Dentastix, a Whiskas és a Dreamies 120 új munkahellyel bővíti kapacitását – írta a Portfolio

„Gyáregységünk kulcsfontosságú szerepet tölt be a Mars globális termelési hálózatán belül. Több pályázó helyszínnel versenyben a Mars a bokrosi gyárát választotta ki erre a fejlesztésre, ezzel a Mars kifejezte elkötelezettségét a munkatársai és üzleti partnerei felé”

– mondta el a beruházás kapcsán Szabó Gábor gyárigazgató.  

A tervek szerint bővül a meglévő technikai vonal, valamint elindul egy új kutatás-fejlesztési program. A beruházásnak köszönhetően a cég mérnökök, munkavédelmi és termelési szakemberek számára kínál lehetőségeket. 

A vállalat sajtóközleménye szerint a beruházás tervezése és megvalósítása már a 100 éves hagyományokkal rendelkező élelmiszeripari vállalat globális fenntarthatósági programjához illeszkedve zajlik.

A Mars egy ma már 35 milliárd dolláros tőkével rendelkező családi vállalkozás, amelynek több, mint egy évszázados tapasztalata van a vásárlók és házi kedvenceik számára készült termékek előállításában. A globális vállalat olyan közkedvelt termékeket gyárt, mint az M&M’s, a Snickers, a Twix, a Milky Way, a Dove, a Pedigree, a Royal Canin, a Whiskas és az Orbit.