Clouds
21 Budapest
Dollár
345,49 Ft
Euró
370,56 Ft
Font
430,17 Ft
Bitcoin
27,212 $

Újabb árcsökkenés: ezúttal a CBA tett bejelentést

TÉMÁK:
#árcsökkenés
Fotó: Egy vasárnap is nyitva tartó CBA üzlet a Fény utcai piac bezárt boltjai között 2015. március 22-én. MTI/Mohai Balázs
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Az alacsonyabb árak folyamatosan jelennek meg a polcokon, de az áresés már a múlt héten megkezdődött, így várhatóan a következő napokban végbemegy az üzletekben.

Fodor Attila, a cég kommunikációs igazgatója hívta fel a figyelmet, miszerint csökkenés állt be a háztartási papíráru termékek árában, vagyis a CBA és a Príma üzletekben 5-15%-kal olcsóbban lehet beszerezni a konyhai papírtörlőt, a kéztörlőt, a papírzsebkendőt és a WC-papírt is.

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

Elmondása szerint az alacsonyabb árak folyamatosan jelennek meg a polcokon, de az áresés már a múlt héten megkezdődött, így várhatóan a következő napokban végbemegy az üzletekben – számolt be a Világgazdaság.

Majd kifejtette, a fogyasztói szempontból kedvező változás hátterében az áll, hogy csökkentek az átadói árak a beszállítói oldalon, vagyis ennyivel kevesebbért tudja most beszerezni ezeket a termékeket a kereskedő, ezt az árelőnyt pedig ezúttal sem tartja magánál a CBA.

A következő árcsökkenés a friss pékáruknál jöhet

Fodor Attila arra is rámutatott, miszerint a fent említett árucikkeknél megfigyelhető árcsökkenés egyelőre nem minden beszállítónál jelent meg, de ennek kapcsán úgy véli, csak idő kérdése, hogy megtörténjen.

„Most több multinacionális és hazai gyártó is lejjebb vitte az árait, a többi szereplő pedig a jelenlegi helyzetben egyszerűen nem teheti meg, hogy ne járjon el ugyanígy. Ha nem teszi, kiárazódik a piacról, ezt pedig senki nem meri kockáztatni. Ahogy például a tészta esetében is megfigyelhettük, a Gyermelyi 5%-os árcsökkentése dominóhatást indított el a száraztészta gyártóknál, és néhány napon belül a jelentősebb cégek átvezették a saját termékeiknél az alacsonyabb árazást. Ugyanerre számítok ezúttal is”

– mondta.

Ezt követően arra utalt, véleménye szerint a következő árcsökkenési hullám a friss pékáruknál következik majd be, miután olcsóbb lett a villamos energia és érkezik az olcsóbb ukrán liszt Magyarországra.