Clouds
21 Budapest
Dollár
344,90 Ft
Euró
371,19 Ft
Font
432,10 Ft
Bitcoin
27,070 $

Új tisztséggel ruházta fel Szijjártó Pétert a miniszterelnök

Fotó: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond az 1,2 milliárd forint értékű kormányzati és európai uniós támogatással megvalósult város ipari park átadásán a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Kemecsén 2023. május 18-án. MTI/Vajda János
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ezzel egyidejűleg Rentz Tamás Ádámot nevezték ki az Energiaügyi Minisztérium helyettes államtitkárává.

A Magyar Közlöny legfrissebb számából kiderül, miszerint Orbán Viktor miniszterelnök Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert nevezte ki a Magyar–Sierra Leone-i Gazdasági és Műszaki Együttműködési Vegyes Bizottság magyar társelnökévé.

Soron kívül Rendőrök mentették ki az Európa-liga döntőjének játékvezetőjét a Ferihegyen

A kormányfő ezzel egyidejűleg – 2023. május 22-ei hatállyal – Rentz Tamás Ádámot nevezte ki az Energiaügyi Minisztérium helyettes államtitkárává. Illetve arra is fény derült, hogy a Magyar Nemzeti Bank a Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából 100 forintos címletű érmét bocsát ki május 23-án.

Az érme külső (körgyűrű) és belső része (mag) egyaránt réz, nikkel és cink ötvözetéből álló színesfémből készült. Külső átmérője 23,8 milliméter, a külső és a belső rész találkozásánál 15,3 milliméter, míg a peremvastagsága 2,6 milliméter, súlya 8,6 gramm, széle recézett – írta az Index.

Az érme belső magjában a Magyar Honvédség jelmondata: „A HAZÁÉRT” felirat, a külső körgyűrűben, gyöngysorszegélyen belül, köriratban fent a „MAGYARORSZÁG”, lent a „175 éves a MAGYAR HONVÉDSÉG” felirat, valamint a „2023” verési évszám olvasható.

Az MNB tájékoztatásában azt is hozzátették, miszerint az új 100 forintos forgalmiérme-emlékváltozat gyűjtői termékként, 20 darab érmét tartalmazó rolnikban is elérhető lesz.