Clouds
21 Budapest
Dollár
358,97 Ft
Euró
389,66 Ft
Font
443,58 Ft
Bitcoin
23,169 $

Új szabályt vezethet be az UEFA, eltűnhetnek a hosszú távú szerződések

Fotó: EPA/Peter Powell
Sport

Szabó Kata

Szerkesztő

Az Európai Labdarúgó-szövetség megelégelte, hogy a klubcsapatok kiskapuként használják a labdarúgókkal kötött hosszú távú szerződéseket.

A téli átigazolási szezonban a Chelsea költötte a legtöbbet a topcsapatok közül, Mihajlo Mudrik vételára pedig bizonyos feltételek teljesülése esetén akár a 100 millió eurót is elérheti.

Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás

A 22 éves ukrán válogatott játékos esete más szempontok alapján is meglehetősen különleges, ugyanis új csapata kirívóan hosszú, 2032-ig tartó szerződést kötött vele, ami a hírek szerint annak tudható be, hogy a Chelsea ennek segítségével kerüli el a Pénzügyi Fair Play (FFP) szabályainak megszegését.

Sajtóhírek szerint az UEFA már eddig is gyanús tekintetekkel figyelte a hasonlóan hosszú távra szóló szerződéseket, a legutóbbi ilyen azonban végleg döntésre kényszerítette őket. Ennek megfelelően a szervezet egy olyan szabályt készül bevezetni, amely a játékosokkal kötött szerződés időtartamát maximum öt évben korlátozza.

Korábban a Barcelona sem volt rest kilenc évre szóló szerződést kötni Lionel Messivel, de Saul Niguez és Inaki Williams esetében az Atletico Madrid és az Athletic Bilbao is hasonlóképpen járt el.

Amennyiben az UEFA bevezeti az új szabályt, úgy a jövőben más kiskapuk után kell nézniük a csapatoknak, ha azt szeretnék, hogy kiadásaik minél hosszabb időszakban oszoljanak szét.