Clouds
21 Budapest
Dollár
344,80 Ft
Euró
371,07 Ft
Font
431,88 Ft
Bitcoin
26,768 $

Rövidesen új országba indíthat járatot a Wizz Air

Fotó: A Wizz Air légitársaság Eindhovenbe tartó járata felszállás előtt a Debrecen Nemzetközi Repülőtéren 2022. október 11-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Ázsia
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ám a légiközlekedési ágazat forrásai szerint a bangladesi polgári légiközlekedési hatóság nem konzultált a hazai légitársaságokkal a döntésről.

A Dhaka Tribune bangladesi lap információira hivatkozva számolt be róla a G7, miszerint a Wizz Air hamarosan Bangladesbe indíthat járatot, az ehhez szükséges engedélyről pedig akár egy hét múlva megállapodhatnak.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

Ám a légiközlekedési ágazat forrásai szerint a bangladesi polgári légiközlekedési hatóság (CAAB) nem konzultált a hazai légitársaságokkal a döntésről, sőt, elmondásuk alapján a polgári légiközlekedési és idegenforgalmi minisztérium nem tud az ügyről.

Jelenleg öt Egyesült Arab Emírségekbeli légitársaság (Emirates, Etihad Airways, Flydubai, Air Arabia és Air Arabia Abu Dhabi) szállít utasokat Dakkából, a belföldi légitársaságok közül pedig a Biman és az US-Bangla kínál járatokat Bangladesből az Egyesült Arab Emírségekbe.

Nem mindenki örül a hírnek

Négy belföldi légitársaság (a Biman, az US Bangla, a NovoAir és az AirAstra) tisztviselői pedig csalódottságuknak adtak hangot a Wizz Air tervezett bevezetése miatt, miközben azt állították, hogy a CAAB az ország érdekei ellen dolgozik.

„A Wizz Air által kínált jelentősen alacsonyabb árak miatt a hazai légitársaságok egyenlőtlen feltételek mellett versenyeznének úgy, hogy már most is nehezen tudnak utasokat vonzani a Közel-Keletre tartó útvonalakon”

– jelentették ki.

A bangladesi légitársaságok még nem használják ki teljes mértékben azokat a járatokat, amelyeket az Egyesült Arab Emírségekkel kötött jelenlegi megállapodás keretében kaptak – derül ki a Portfolio beszámolójából.

„Ha a Wizz Air most további járatokat kap ezeken az útvonalakon, akkor a Közel-Keletre irányuló légiközlekedési piac elveszik”

– tették hozzá a tisztviselők.