Clouds
21 Budapest
Dollár
352,70 Ft
Euró
387,92 Ft
Font
435,24 Ft
Bitcoin
23,785 $

Mióta itt jártál:

Itt az új milliárdoslista: már nem Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

Fotó: Mészáros Lőrinc, a V-Híd Csoport többségi tulajdonosa beszédet mond a V-Híd Építő Zrt. és a cseh AZD Praha közös cégalapításáról tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2022. december 8-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Több jelentős változás történt, ugyanis Csányi Sándor 5 év után sikeresen lehagyta Mészáros Lőrincet, kettejük közé pedig egy meglepetésmilliárdos is be tudott férkőzni.

Nemrégiben megjelent a Forbes 50 leggazdagabb magyart felsorakoztató listája, ami idén több szempontból is meglepetésekkel szolgált, elsőként egy rekord megszületése miatt: egy milliárdos becsült vagyona meghaladta az 500 milliárdos álomhatárt.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

Ám itt nem Mészáros Lőrincről van szó, hanem az OTP-vezér Csányi Sándorról, aki az 541,6 milliárd forintos vagyonával idén – 2017 óta először – az élre került. Becslések szerint több mint 70 milliárddal növelte a vagyonát az elmúlt egy évben, a növekedés motorja pedig a Bonafarm csoport volt, ami 20%-kal növelte az értékét egy év alatt.

Az MPF Holding tulajdonosa, Felcsuti Zsolt a 468,6 milliárdos vagyonával a második helyen végzett a hazai milliárdoslistán, s idén ő is dollármilliárdosként debütált, így Mészáros és Csányi mellett ő a harmadik, aki a globális gazdaglistán Magyarország neve alatt szerepel.

Mészáros Lőrinc most csak harmadik lett

Nagy meglepetés volt az is, hogy Mészáros Lőrinc hátrébb került a listán, ugyanis a 2019. januári lapszámban összeállított listán elsőként végzett a 381,3 milliárdos vagyonával, lehagyva Csányit, ám a Mészáros-vagyon növekedése azóta lelassult, a legutóbbi időszakban pedig már stagnált.

Emellett az elmúlt 2 évben 480-490 milliárd környékére lehetett becsülni, vagyis a mostani 436,5 milliárd csak a harmadik helyre volt elég. A vagyonának csökkenésében jelentős szerepe van annak, hogy igencsak nagy a tőzsdei kitettsége.

A top 10-be pedig Gattyán György (357 milliárd), Veres Tibor (295,9 milliárd), Szíjj László (229 milliárd), Jellinek Dániel (224,7 milliárd), Demján Sándorné és családja (220,1 milliárd), Széles Gábor (190,2 milliárd) és Rahimkulov Ruszlán (174,1 milliárd) is bekerült.