Vadonatúj nyitott világú videojáték fejlesztésébe kezdett a CD Projekt Red

CD Projekt Red
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 24. - 08:07

A lengyel vállalat állítólag programozókat és szoftverfejlesztőket keres egy meg nem nevezett projekt megalkotása kapcsán.

A The Witcher-széria videojáték-adaptációjának megálmodói, valamint a finoman szólva is ellentmondásosra sikeredett Cyberpunk 2077 szülőatyjai elhatározták, hogy egy nagyszabású game fejlesztésébe kezdenek, amelyhez már keresik a munkatársakat.

A Game Rant magazin értesülései szerint egy nyitott világú RPG-ről lehet szó, ugyanis az állásajánlatban megemlítették, hogy a CD Projekt Red olyan szakembereket keres, akik képesek tudásukkal hozzájárulni a játékélmény bővítéséhez és realisztikusabbá tételéhez.

Nagyon kicsi az esélye annak, hogy célzottan a Cyberpunk 2077-tel kapcsolatban tették ki a hirdetést, hiszen ezeket az állásajánlatokat jó pár hónapja befagyasztották, így szinte biztos, hogy egy új játékról van szó.

Hogy végül mi sül ki pontosan a projektből, nehéz megmondani, a lengyel stúdiót ismerve az sem elképzelhetetlen, hogy még hosszú évekig hallgatni fognak, a futurisztikus RPG-akciójátékuk blamáját követően pedig még az eddigieknél is óvatosabbak maradhatnak.

A rajongók azt remélik, hogy a The Witcher 4 fejlesztései állhatnak a misztikus hirdetés hátterében, ám ez is csak puszta találgatás, konkrétumok nem hangoztak el a CD Projekt Red részéről.