Dollár
392,52 Ft
Euró
401,32 Ft
Font
474,79 Ft
Bitcoin
23,115 $

Új elemmel gyarapodik az otthonteremtési program, örülhetnek az építkezés előtt állók

Fotó: Daniel McCullough/Unsplash
not image

Kornis Vivien

2021. március 21. - 11:15

Új elemmel bővül az Otthonteremtési Program, az építkezés előtt állókat ingyenesen elérhető építési és átalakítási mintatervekkel támogatják majd.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter jelentette a Facebookon, hogy az otthonteremtési program keretében ingyenes mintaterveket tesznek közzé az építkezéshez és tervezéshez.

Soron kívül A Mol átvállalta a költségeket, ismét jöhet a kőolaj a Barátság vezetéken keresztül

Az Index szerint az új épületek építéséhez és a kockaházak átalakításához segítséget nyújtó terveket a Lechner Tudásközpont készíti el. Százezreket spórolhatnak ezzel azok, akik építkezés előtt állnak, hiszen a terveket csak nagyon drágán lehet elkészíttetni a miniszter szerint.

Ezért döntött úgy a Lechner Tudásközpont, hogy olyan mintaterveket készítenek, amelyeket ingyenesen az önök rendelkezésére bocsátanak, és megkönnyítik ezzel a tervezési folyamatot

– fejtette ki Novák Katalin. 

Magasépítészeti minőségű, műszakilag ellenőrzött és gazdaságosan megvalósítható tervekből válogathatnak majd azok, akik élnek a lehetőséggel a Lechner Tudásközpont ügyvezetője, Kolossa József szerint.

Az ingyenes mintaterveket a Nemzeti Mintaterv Katalógus honlapjáról lehet majd letölteni, miután felhasználási szerződést kötünk, mely szintén a weboldalon lesz elérhető és kitölthető.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.