18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Dollár
393,50 Ft
Euró
411,83 Ft
Font
477,36 Ft
Bitcoin
17,001 $

Nyolc évet kapott a fajtalankodó nevelőapa, az ügyészség fellebbez

Fotó: Illusztráció/MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
not image

Nagy Noel

2021. augusztus 12. - 18:19

Meghozta az ítéletet a Debreceni Törvényszék annak a 31 éves férfinak az ügyében, aki nevelt lányával létesített szexuális kapcsolatot.

A döntés értelmében a férfi 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint örökre eltiltotta minden olyan foglalkozástól, amelyben közvetlenül gyerekekkel kell dolgozni – olvasható az ügyészség honlapján.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

A tényállás szerint a vádlott 2018-tól kezdődően élettársi kapcsolatban élt egy asszonnyal, akinek az előző házasságából két gyermeke született. 2020 őszén viszont megtörtén az első bűncselekmény, méghozzá a Bihar megyei községbeli lakóépületükben.

A család többi tagja távolléte alatt ugyanis a vádlott az 5 éves nevelt gyermekét fogdosni kezdte, majd a nemi szervét mutatva szexuális cselekmény végzésére hívta fel. A kislány ekkor kiszaladt az udvarra és elmondta édesanyjának a történteket, a vádlott azonban mindent tagadott.

A családban szokás volt, hogy a vádlott egy külön heverőn aludt a későbbi sértettel, amely ezúttal is szerencsétlennek bizonyult: néhány nappal az első támadást követően hasonló fajtalankodásba kezdett a férfi, ezt azonban az anya most látta is.

Az édesanya még aznap feljelentést tett élettársa ellen, mivel látta, hogy a kislány az első alkalommal is igazat mondott. Ekkor a gyámhatóság is közbelépett és egy átmeneti gyermekotthont követően nevelőszülőknél helyezték el a gyermekeket.

Az ügyészség végül a fellebbezés mellett döntött, míg a vádlott és védője a bűncselekmény vagy bizonyítottság hiányában felmentést kért. A vádlottat 5-20 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtandó bűncselekmény elkövetésével vádolják, így a 8 év még a középmértéktől is elmaradt.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség éppen ezért indokolatlanul enyhének tartja a büntetést, szerintük nem igazodik sem a bűncselekmény súlyához, sem a bűnösség fokához és még a törvényben meghatározott büntetéskiszabási céloknak és elveknek sem.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.