Úgy tűnik, Trumpnak esze ágában sincs visszavonulni

not image

Kornis Vivien

2021.március.2 - 17:58

Még mindig megőrülnek a republikánusok Donald Trumpért, az egykori elnök az éves konzervatív konferencián jegyezte meg, az is lehet, 2024-ben újra indul a választásokon.

Őrületes eseménynek ígérkezett az idei Conservative Political Action Conference (CPAC), vagyis az amerikai szélsőjobbos országos találkozó, ahol nemcsak arról beszéltek órákon keresztül időt és energiát nem kímélve a résztvevők, hogy márpedig Biden elcsalta a választásokat, hanem egy hatalmas, arany Trump szobrot is sikerült felállítaniuk.

A legnagyobb örömöt azonban mégsem ezek hozták a republikánusok számára, hiszen a nemrég lecserélt elnök, Donald Trump is beszédet tartott a konferencián, ráadásul demokrata utódjának beiktatása óta most először lehettek tanúi a rajongói nagyszabású megszólalásának. Ha ez nem lenne elég, Trump olyat mondott, amire nem sokan számítottak, bejelentését pedig kitörő tapsvihar fogadta.

Ki tudja? Talán úgy döntök majd, harmadszor is elverem őket

– mondta el, és természetesen arra célzott, hogy novemberben ő nyerte meg a választásokat. (Ennek ellenkezőjéről temérdek bizonyíték született az elmúlt néhány hónapban, ráadásul az ügyben indított perekben semmiféle jogi alapot vagy tényleges bűnjelet nem tudtak felmutatni az alperes republikánusok.)

A rendezvényen végzett felmérés szerint a résztvevők 95%-a úgy gondolja, hogy a Republikánus Pártnak továbbra is az egykori elnök által felvetett kérdésekkel kellene foglalkoznia, illetve 68%-uk egyetértett azzal, hogy Trumpnak ismét indulna kellene a választásokon 2024-ben, derül ki a Politico tudósításából. 

A kiszavazott elnök Biden kormányzásának első hónapját beszédében élesen kritizálta, munkaellenesnek, családellenesnek, határellenesnek, energiaellenesnek, nőellenesnek és tudományellenesnek nevezve azt. Trump megjósolta, hogy a félidős választások gyászos vereséggel zárulnak majd a Demokrata Párt számára.