“Úgy álltak sorba a fiatalok a Pfizerért, mint az új iPhone-ért”

Fotó: MTI/Balázs Attila
not image

Kornis Vivien

2021.május.3 - 17:14

Nagy népszerűségnek örvend Magyarországon a Pfizer koronavírus elleni oltóanyaga, legalábbis erről tanúskodnak a pénteki események.

Miután Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban közölte, hogy lehet jelentkezni a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni védőoltásáért, az emberek megrohamozták a kórházakat és az oltópontokat. 

Az EESZT hamar összeomlott, állítólag terheléses támadás érte az időpontegyeztetésre használt weboldalt, így a közösségi oldalakon hamar elkezdett terjedni a hír, hogy több helyen beadják a Pfizer oltóanyagát időpont nélkül is. 

Kiszelly Zoltán, a Századvég politológusa a HírTV műsorvezetőjeként még aznap Velkovics Vilmossal beszélgetett a miniszterelnök bejelentése után történtekről. A politológus szerint a fiatalok “úgy sorakoztak a Pfizerért, mint az új iPhone-ért”. 

Hozzátette: szerinte azok álltak sorba, akik bedőltek az ellenzéknek, akik azt állítják, hogy csak a Nyugaton jóváhagyott vakcinákkal beoltva lehet majd nyugatra utazni – írja az Index. Véleménye szerint ha a fiatalok a kormányra hallgattak volna, nem kellett volna 3-4 órán keresztül sorba állniuk.