Dollár
393,46 Ft
Euró
413,20 Ft
Font
479,48 Ft
Bitcoin
17,031 $

Félnek az ufók kivizsgálásától az amerikai űrhivatal szakemberei

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 12. - 18:04

Az amerikai légierő vezetői attól tartanak, hogy senki sem venné őket komolyan abban az esetben, ha úgy döntenének, nekilátnak az azonosítatlan repülő tárgyakkal kapcsolatos vizsgálatoknak.

A Politico magazin beszámolójából megtudhattuk, egyre több jel utal arra, hogy az Egyesült Államokban kezdik felismerni az ufókban rejlő veszélyeket, ezért nem véletlen, hogy már a NASA is saját vizsgálóbizottságot állított fel az ügyek felderítése érdekében.

Soron kívül Újraindult a Dunai Finomító, de idő kell az ellátási problémák megoldására

Az amerikai légierő szakemberei úgy gondolják, van ráció az esetek feltárására irányuló munkálatokban, hiszen rengeteg eszköz és erőforrás a birtokukban van, így könnyűszerrel átállhatnának az ufók megfigyelésére és ellenőrzésére.

Mindezt azonban nem sűrűn teszik meg, mivel többen attól félnek, hogy egyszerűen ostobának bélyegzik őket azért, mert olyan, korábban detektált objektumokat vizsgálnak, amelyek nemzetbiztonsági kockázatokat jelentenek, és esetlegesen nem e világról származnak.

Habár valójában ez a munkájuk és azért fizetik őket, hogy bebiztosítsák a légteret, megelőzvén a konfliktusokat és a potenciális támadásokat, mégsem teszik ezt meg minden egyes alkalommal, legalábbis ha ufókról van szó.

A Pentagon még júniusban tette nyilvánossá az azonosítatlan repülő tárgyakról szóló hivatalos jelentését, ám sokak bánatára szinte semmilyen újdonságot sem tudhattunk meg a dokumentumból, csupán azokat a megfigyeléseket közölték, amelyeket a közvélemény már régóta láthatott.

A védelmi minisztérium azóta hallgat, és hiába történt kormányváltás az Egyesült Államokban, a bizalmas titkokat továbbra sem fogják kiadni, bármennyire is ezt hangoztatták Joe Biden támogatói a kampány során.