Azonosítatlan repülő tárgyat rögzített az amerikai hadsereg (videó)

Illusztráció/Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. október 20. - 20:31

Az amerikai haditengerészet által lencsevégre kapott repülő objektum hirtelen eltűnt a tengerben.

A USS Omaha nem mindennapi jelenséget rögzített, az azonosítatlan repülő tárgyat 2019. július 15-én sikerült lencsevégre kapniuk a fedélzeten tartózkodó, radart kezelő szakembereknek.

A felvételeket az ufókutató Jeremy Corbell tette közzé YouTube-csatornáján és saját blogján. A szakértő információi szerint az incidens során a hadihajó legalább 14 furcsa objektumot célzott meg, és egy órán keresztül követték a nagyjából két méter átmérőjű, gömbölyű formájú tárgyak mozgását.

Az ufók 100-250 kilométer per órás sebességgel száguldoztak az égbolton, azt viszont továbbra is homály fedi, pontosan hová tarthattak, illetve kik irányíthatták őket.

A repülő objektumok az egy óra elteltével hirtelen irányt változtattak, majd az óceánba zuhantak, és hiába küldték ki a helyszínre a felderítő hajókat, nem találták nyomukat a különleges szerkezeteknek.

A Lockheed Martin egyébként 2003-tól a Cormorant-program keretében dolgozott hasonló manőverekre képes drónok fejlesztésén, 2008-ban azonban leállították a projektet, mivel rájöttek, hogy nincs elegendő pénzügyi forrásuk a realizálásához.