Néhány tekintetben az élen jár a magyar válogatott az UEFA hivatalos statisztikái szerint

Fotó: Budapest, 2021. június 19. Fiola Attila (k) gólja a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában játszott Magyarország - Franciaország mérkõzésen a Puskás Arénában 2021. június 19-én. A társházigazda magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott a világbajnok francia csapattal. MTI/Illyés Tibor
not image

Kornis Vivien

2021.június.20 - 21:30

Többek között visszaszerzett labdák, az elszenvedett és az elkövetett szabálytalanságok és a sikeres szerelések statisztikájában is az élen jár a magyar válogatott.

A magyar labdarúgó-válogatott jelenleg egy ponttal szerepel az Európa-bajnokság F csoportjában két mérkőzést követően a Portugália ellen játszott, három gólos vereséggel záródó mérkőzés és a francia-magyar összecsapás bravúros döntetlenje után

Az Index az UEFA hivatalos statisztikáira hivatkozva arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar válogatott néhány listán remekül szerepel, így például a visszaszerzett labdák tekintetében is: 

  1. Csehország – 100
  2. Magyarország, Dánia – 99
  3. Oroszország – 95

Az elszenvedett szabálytalanságokról szóló statisztikákban szintén holtversenyben áll az élen a magyar válogatott: 

  1. Magyarország, Szlovákia – 30
  2. Spanyolország, Ausztria – 29
  3. Lengyelország, Franciaország – 27

A sikeres szerelésekben a labdarúgó-válogatott csapat az élmezőnyhöz tartozik, Gulácsi Péter pedig hét védésével, a négy kapott gól ellenére is hetedik az ehhez kapcsolódó listán. 

Nagy Ádám középpályás futóteljesítményével került a legjobbak közé, 23 kilométert tett meg a pályán, ezzel az ötödik helyen áll. 

A támadások számában az utolsó helyet foglalja el a válogatott el Finnország és Észak-Macedónia után, de az elkövetett szabálytalanságokban a harmadik helyre került a csapat 27 ponttal Lengyelországot és Törökországot követve. 

A csoportmeccsek utolsó fordulójában Münchenbe érkezik a magyar válogatott, ahol Németország ellen játszik a csapat.