Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,30 Ft
Bitcoin
27,139 $

Az UEFA követendő példának tartja a magyar labdarúgás fejlesztését

Budapest, 2023. március 15. Ünnepi díszkivilágításban a Puskás Aréna az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulóján 2023. március 15-én. MTI/Illyés Tibor
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Zoran Lakovics, az UEFA nemzeti szövetségek igazgatója kifejtette véleményét a magyar fociról.

Lakovics az Európai Labdarúgó Szövetség nyon-i workshopján válaszolt a Sportal kérdéseire. A szakember elmondta, hogy Magyarországot szokták példaként emlegetni, amikor a futball fejlesztéséről van szó.

Soron kívül Ilyen időjárás vár ránk vasárnap, nem fogunk fázni

Az igazgató Csányi Sándor és kollégáinak munkáját dicsérte, hozzátéve, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség remek stratégiát alkalmaz, amihez az is hozzátartozik, hogy jó kapcsolatot ápolnak a kormánnyal.

Ennek is köszönhető, hogy az elmúlt években „elképesztő módon változtatták meg a labdarúgást körülvevő környezetet Magyarországon” – tette hozzá Lakovics, aki kiemelte, hogy rengeteg pénzt fektettek a fejlesztésekbe a legalsó szintektől egészen a profi stadionokig.

A szerb szakember szerint „fényes jövő előtt áll” a magyar labdarúgás, és úgy véli, hogy ezek a fejlesztések meghozzák az eredményüket az iskolai focitól kezdve egészen az utánpótlásig.

 Az Európa-liga döntője kapcsán elmondta, biztos benne, hogy a Budapesti finálé minden idők egyik legjobb döntője lesz, hiszen az UEFA rendezvényein a magyar szövetség mindig a lehető legmagasabb színvonalat biztosította.