Dollár
391,19 Ft
Euró
411,27 Ft
Font
477,35 Ft
Bitcoin
16,827 $

Tirannoszaurusz rex csontvázat bocsátottak aukcióra, majd visszavonták

TÉMÁK:
#aukció
Fotó: Unsplash/Jon Butterworth
Kult
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Ez lett volna az első példány, melyet Ázsiában bocsát aukcióra a Christie’s, ám a közelgő esemény előtt visszavonták.

A CNA értesülései szerint a csontvázat eredetileg a november 30-i eseményen bocsátották volna árverésre, ám a Christie’s szóvivője szerint a Hongkongban eladásra tervezett tételt vissza kellett vonniuk, mivel a tulaj úgy határozott, hogy nem akarja eladni.

Soron kívül Putyin elhúzódó háborúra számít, de nem rendel el újabb mozgósítást

Ehelyett tervei szerint kölcsönadja egy múzeumnak, hogy nyilvános kiállításon szerepeljen a csontváz. Az eredeti sajtóközlemény szerint a csontváz értéke valahol 120 millió és 200 millió dollár között mozog, a döntés nyomán azonban a tétel már eltűnt az aukciós ház honlapjáról.

A szóvivő azt is megosztotta a lappal, hogy a T. Rex-csontváz Hong Kong Convention and Exhibition Centre-ben tervezett őszi kiállítását is törölték a visszavonás miatt. Közlésük szerint azonban a többi tárgy és műalkotás árverésére ettől függetlenül is sor kerül majd.

A Shen benevet kapott csontváz korábban október 28. és 30. között volt megtekinthető Szingapúrban: azért Szingapúrra esett a választás, hogy az aukciós ház bemutassa az országnak elkötelezettségét és bizalmát az ország felé, mely közlésük szerint Délkelet-Ázsia kulcsfontosságú központja.