Dollár
386,93 Ft
Euró
394,77 Ft
Font
467,81 Ft
Bitcoin
23,954 $

A Twitter közölte, nem verte át Elon Muskot

Fotó: Unsplash/Brett Jordan
not image

Borbély Fanni

2022. augusztus 5. - 14:51

Elon Musk egy delaware-i bírósági dokumentumban azt állította, hogy “rászedték”, amikor fel akarta vásárolni a Twittert, ám a vállalat most kijelentette, nem verték át a techmilliárdost.

A Twitter csütörtökön kijelentette, hogy kategorikusan elutasítja Elon Musk azon állítását, mely szerint a Twitter vezetősége “rászedte”, amikor fel akarta vásárolni a közösségi médiaplatformot.

Soron kívül Orosz védelmi miniszter: az szíriai terroristák hamis videókat forgatnak civilekre mért orosz csapásokról

A Twitter ugyanis közölte, hogy Musk állításai “valószínűtlenek, és a tényekkel abszolút ellentétesek”. Elon Musk múlt pénteken a legnagyobb titokban nyújtotta be ellenkeresetét a bíróságon, a dokumentum tartalmát azonban e hét csütörtökön végül nyilvánosságra hozták.

Musk ellenkeresete szerint a Twitter átverte őt, és meg akarták vezetni, hogy rávegyék a 44 milliárd dolláros üzlet megkötésére, ám a platform által csütörtökön közzétett beadványban azt írják, hogy Musk állításai “valószínűtlenek, és a tényekkel abszolút ellentétesek”.

Ahogy a Reuters is írja, e két dokumentum leadásával pedig tovább mélyült a feszültség Musk és a Twitter között: a két fél október 17-én találkozik a bírósági tárgyaláson, miután Musk belengette a 44 milliárdos felvásárlást, majd a kamufiókok túlzott számára hivatkozva visszatáncolt az üzlettől, a Twitter pedig jogi eljárást indított a techmilliárdos ellen.

A platform most azt akarja elérni, hogy jogilag kényszerítsék Muskot az üzlet foganatosítására, továbbá azzal vádolják a techmilliárdost, hogy szándékosan szabotálta az üzletet, amikor azt látta, hogy az már nem az ő személyes érdekeit szolgálja.

Ennek ellenére a csütörtökön nyilvánosságra hozott ellenkeresetében Musk azzal vádolja a Twittert, hogy a piac bezuhanása miatt elhallgatta a valós adatokat annak kapcsán, hogy valójában hány kamu fiók működik a platformon. Musk azt is állítja, hogy a “Twitter félrevezetései” sokkal mélyebbre nyúlnak annál, minthogy “egyszerűen csak hamis adatokat adott meg hamis fiókjairól”.