Clouds
21 Budapest
Dollár
360,22 Ft
Euró
391,18 Ft
Font
446,01 Ft
Bitcoin
23,680 $

Több mint 200 millió Twitter-felhasználó adata szivárgott ki

TÉMÁK:
#hackerek #twitter
Fotó: 2022. november 18-i kép a Twitter közösségi médium logójáról a vállalat székházán San Fransiscóban. MTI/AP/Jeff Chiu
Smart
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Nem világos, hogy a közösségi médiás platform milyen lépéséket tett az ügyben, ha tett egyáltalán, hogy a problémát kivizsgálják és orvosolják.

A jelentések szerint több mint 200 millió Twitter-felhasználó email címe szivárgott ki, majd jelent meg egy hackerfórumon, amelynek kapcsán Alon Gal, a Hudson Rock kiberbiztonsági megfigyelő cég társalapítója is nyilatkozott.

Soron kívül Nyolc emberrel végeztek egy mexikói szórakozóhelyen, válogatás nélkül lőttek

„Ez az az egyik legjelentősebb adatszivárgás, amit valaha láttam”

– mondta.

Nem világos, hogy a Twitter milyen lépéséket tett az ügyben, ha tett egyáltalán, hogy a problémát kivizsgálják és orvosolják, a Reuters pedig nem tudta függetlenül ellenőrizni, hogy a fórumon szereplő adatok hitelesek-e, illetve valóban a Twittertől származnak-e.

Az elkövetők személyazonosságát vagy tartózkodási helyét illetően egyelőre nincsenek nyomok, ám úgy tűnik, hogy számos információt már 2021-ben megszerezhettek, mielőtt még Elon Musk átvette volna az irányítást.

A hackelés méretére és kiterjedtségére vonatkozóan eltérő állítások terjednek, ám egyes decemberi beszámolók alapján korábban több szivárgás is történt, s ennek során 400 millió email címet és telefonszámot loptak el, amelyek birtokában adathalász-támadásokat is lehet indítani.