TV2 Akadémia: hatalmas nevek csatlakoznak, Ördög Nóra vendégtanár lesz

Fotó: Instagram/Ördög Nóra
not image

Takács Petra

2021. október 14. - 17:54

A TV2 Csoport újabb erősítéseket hajtott végre, ami egyúttal azt is jelenti, hogy Ördög Nóra vendégtanárként csatlakozik a TV2 Akadémiához.

Új tanárokkal, friss gyakorlati tantárgyakkal és ambiciózus szakmai tervekkel indult el az új szemeszter szeptember végén a TV2 Akadémián – olvasható a TV2 Magyarország által megfogalmazott hivatalos közleményben.

Az Akadémia elismert tévés szakemberekből álló tanári karához új oktatóként csatlakozott Pachmann Péter, a Mokka műsorvezetője, valamint vendégtanárként Ördög Nóra. Jövő januártól új szakok is indulnak a TV2 Akadémián: technikus, vágó, online szerkesztő és sorozatíró képzésből is lehet majd választani. Utóbbi kurzus vezetője Divinyi Réka, aki a többi közt a Valami Amerika 2. és 3., a Csak szex és más semmi, és a Szabadság, szerelem forgatókönyveit írta. A sorozatíró kurzus diákjai a képzés második félévében akár már a TV2 sorozatain is dolgozhatnak.

2021. október 14. Megerősített oktatói gárdával, új gyakorlatorientált tantárgyakkal kezdődött el szeptember végén a 2021/2022-es tanév a TV2 Akadémián: az akkreditált felnőttképzési intézmény műsorvezetői és szerkesztő-riporteri, illetve a sportriporteri képzésén mintegy 34 hallgató kezdte meg a tanulmányait. Az órarendbe az általános tantárgyak mellé, mint a szerkesztés, műsorvezetés és vágás olyan specializált tárgyak is bekerültek, mint a „Digitális tartalomgyártás és brandépítés”, amelyet Ördög Nóra tart vendégtanárként, de megismerkedhetnek a hallgatók a showműsorok, reality show-k és napi sorozatok készítésének alapjaival is.

Tóth Gabi imádja a versenyzőjét, fogadott gyermekeként tekint rá

Az Akadémia elismert tévés szakemberekből álló, több mint harminc fős tanári karához új oktatóként Pachmann Péter, a Mokka műsorvezetője is csatlakozott, aki a műsorvezetői és szerkesztő-riporteri kurzuson ad majd órákat. Az elméleti és gyakorlati képzés mellett motivációs előadások is segítik a hallgatók fejlődését az idei szemeszter során, többek között Till Attila és Gönczi Gábor is megosztja a diákokkal a szakmával kapcsolatos tapasztalatait és tanácsait.

„Célunk, olyan komplex tudású médiaszakemberek képzése, akik az Akadémián szerzett elméleti ismeretekkel és szakmai gyakorlattal az iskola elvégzése után bármilyen televíziós munkára vagy produkcióban való közreműködésre alkalmasak lesznek” – mondta Sallai Zsuzsa, a TV2 Akadémia menedzsere. Hozzátette: a legjobb tanulóik számára a különböző szakmai együttműködéseknek köszönhetően nem csak a TV2-nél, hanem rádióknál, online szerkesztőségekben, sőt, akár műsorgyártó cégeknél is lehetőség nyílik a szakmai gyakorlatszerzésre, illetve a későbbiekben akár az elhelyezkedésre, így az intézmény egyben belépőt jelenthet számukra a média világába. A képzés népszerűségét mutatja, hogy olyan hírességek is megtalálhatók a hallgatók között – például Kollányi Zsuzsi -, akik egyébként is kapcsolatban állnak a média világával.

A cikk nem ért véget, folytatásához lapozz a következő oldalra.