Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,30 Ft
Bitcoin
27,147 $

Tűz ütött ki egy isztambuli szállodában, többen meghaltak

Fotó: unsplash
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

A tűz oka egyelőre ismeretlen, a hotel felső emeletei borultak lángba.

Tűz ütött ki péntek reggel egy hétemeletes szállodában Isztambul keleti részén, Pendik kerületében. Az első jelentések szerint két ember életét vesztette, két másik pedig megsérült.

Soron kívül Ilyen időjárás vár ránk vasárnap, nem fogunk fázni

A helyi idő szerint 8 óra körül bekövetkező katasztrófa oka egyelőre nem ismert, a hatóságok vizsgálják az esetet, részleteket pedig mostanáig még nem közöltek. A közösségi oldalakra felkerült felvételeken azonban látszik, hogy az épület felsőbb szintjein tört ki a tűz.

A szállodához számos tűzoltóautó, mentőegység, valamint rendőrautó vonult ki, a vendégeket azonnal evakuálták az épületből – számolt be róla a BNN.

Gyakoriak a hasonló tűzesetek

Rövid időn belül ez már a második tűzeset volt Isztambulban, korábban az Üsküdar kerületben található Sultan Abdulhamid Han Kórház 6. emeletén ütött ki tűz, amely egy halálos áldozatot követelt, csaknem száz beteget pedig ki kellett menteniük a hatóságoknak.

Törökországban a februári földrengést követően egyre több kérdést vet fel az épületek rossz biztonsági állapota, mely rávilágít a megfelelő óvintézkedések és ellenőrzések hiányára is.