Ágyakat égetni indult, majdnem felgyújtotta az egész falut

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. november 24. - 14:00

Vádat emeltek azzal a középkorú férfival szemben, aki egy kert karbantartása során felgyújtotta egy családi ház tetőszerkezetét, veszélyeztetve ezzel a szomszédság egészségét.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint az 51 éves férfi egy Győr melletti településen megegyezett egy családi ház tulajdonosával, hogy vállalja a kert karbantartását. Ezért egy nyári nap a ház előtt, az utcán gyűjtötte össze a kertből a kivágott bokrokat, egyéb növényi hulladékokat.

A következő nap, a délutáni órákban megkezdte az összegyűjtött növények elégetését, azonban gondatlanul járt el, a tűz belekapott a ház előtti száraz cserjékbe, és onnan átterjedt a családi ház tetőszerkezetére.

A férfi észlelte a tüzet, és a szomszédok segítségével értesítette a tűzoltókat, de mire kiértek már a teljes tetőszerkezet lángolt. A tűzoltóknak ezt követően sikerült a tüzet lokalizálni, sikerült megakadályozni, a tűz tovább terjedését az épületen belül és a szabadban is.

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

Az eset során személyi sérülés nem történt, azonban az épületben és a bent lévő ingóságokban kb. 19 millió Ft kár keletkezett.

A vádlott ellen az ügyészség gondatlan közveszély okozásának vétsége miatt emelt vádat. Vele szemben három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.