Clouds
21 Budapest
Dollár
359,81 Ft
Euró
389,59 Ft
Font
433,03 Ft
Bitcoin
22,966 $

Mióta itt jártál:

Tűz ütött ki egy dél-koreai nyomornegyedben, több száz embert evakuáltak (videó)

Fotó: MTI/AP/Ahn Jung Dzsun
Ázsia
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Több mint 900 tűzoltó oltotta a lángokat a helyszínen, ám munkájukat jelentősen nehezítette, hogy Guryong faluban javarészt kartonpapírból és fából épült lakóházak vannak.

A BBC jelentése szerint több mint 900 tűzoltó oltotta a lángokat a dél-koreai nyomornegyedben található Guryong faluban, ám munkájukat jelentősen nehezítette, hogy a faluban többségében kartonpapírból és fából épült építményekben laknak a helyiek.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

Az egymás mellett található, rögtönzött házakból álló területen keletkezett tűzben péntek reggel óta több mint 60 ház semmisült meg. Egyelőre nem érkezett azonban jelentés sem sérültekről, sem pedig halálos áldozatokról.

A helyszínre vezényeltek több mint 900 tűzoltót, továbbá több helikoptert is, a hatóságok jelentése szerint pedig több mint öt órára volt szükség a lángok megfékezéséhez.

A dél-koreai elnök szóvivője megosztotta, a kormány minden rendelkezésre álló tűzoltót és felszerelést mozgósított a tűzeset miatt. Azt azonban nem tudni, hogy hogyan keletkezett a tűz, noha a faluban 2009 óta sajnos legkevesebb 16 hasonló tűzeset történt.