Egy nő életét vesztette, amikor tüntetők közé hajtott egy autós Minneapolisban

Fotó: Flickr/Tony Webster
not image

Borbély Fanni

2021.június.14 - 18:58

Egy autós a tömegbe hajtott egy tüntetésen Minneapolisban hétfőn kora reggel, melynek következtében egy nő életét vesztette, egy másik ember pedig megsérült – közölték a hatóságok.

“Egy gyanúsítottat őrizetbe vettek, miután a rendőrség a videokamerán látta, amint a jármű nem sokkal éjfél után a tüntetők közé hajtott. A tömeg egy néhány héttel ezelőtti, rendőrökkel történt lövöldözés ellen tiltakozott, amelyben nem volt érintett az MPD (a minneapolisi rendőrség)” – mondta John Elder, a minneapolisi rendőrség szóvivője a CNN-nek.

A tüntetés, ahol a halálos baleset történt hétfőn, ugyanazon a területen történt, ahol több mint egy hete a 32 éves Winston Smith meggyilkolása miatt gyűltek össze a tiltakozók, akit a rendfenntartó erők emberei öltek meg, akik egy parancsot hajtottak végre.

A tiltakozásokra akkor került sor, amikor a város továbbra is küzd George Floyd tavalyi, minneapolisi letartóztatása során elkövetett gyilkosságával, valamint Derek Chauvin volt rendőrtiszt gyilkossági ítéletével az ügy kapcsán.

Bár a hétfői incidens indítéka nem ismert, az előzetes vizsgálat szerint a kábítószer vagy az alkohol szerepet játszhatott a balesetben – olvasható az MPD sajtóközleményében.
A CNN társszolgáltatója, a KARE által a helyszínről készített videófelvételen egy, az elején sérült terepjáró látható az utca közepén, amelyet legalább egy tucat rendőrautó és helyszínelő vesz körül.

A túlélő sérültet nem életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, a sajtóközlemény szerint pedig a tüntetők a baleset után kirángatták a gyanúsítottat a járműből, és ütlegelni kezdték a sofőrt, mielőtt a rendőrök megérkeztek és őrizetbe vették volna.