Dollár
393,41 Ft
Euró
406,77 Ft
Font
470,26 Ft
Bitcoin
16,254 $

Tüntetések miatt részben átalakul Budapest közlekedése

Fotó: Facebook/BKK

Takács Petra

2022. október 5. - 12:02

Az újabb és újabb tüntetések miatt részben átalakul Budapest közlekedése, ami kapcsán BKK fontos információkat tett közzé.

Demonstráció miatt lezárásokra kell számítania a közlekedőknek szerda délután a fővárosban – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-t. A demonstrációra a Margit híd – Kossuth Lajos tér útvonalon kerül sor, illetve várhatóan 17 és 19 óra között a tüntetők teljes szélességében lezárják a Margit hidat, amelyre a közösségi közlekedési járművek sem hajthatnak fel – közölték.

Ezért a Buda és Pest közötti közlekedéshez a BKK az M2-es metró használatát javasolja. Mint írták: amennyiben sor kerül Margit híd lezárására, a 4-es és 6-os villamosok két szakaszon, a Széll Kálmán tér, a Margit híd budai hídfője, valamint az Oktogon és a dél-budai végállomások között közlekednek, a Nyugati pályaudvar és az Oktogon között pótlóbusz jár majd.

Az M3A metrópótló busz a Nyugati pályaudvar helyett az Oktogonig közlekedik, a 9-es autóbusz a Margit híd helyett a Váci út – Árpád híd útvonalon, a 26-os autóbusz pedig a Göncz Árpád városközpont és a Margitsziget, Centenáriumi emlékmű között jár.

A 191-es busz a Sarolta utca és a Széll Kálmán tér között közlekedik, a 91-es és a 291-es buszok a Széll Kálmán tér, illetve Zugliget, Libegő és a Margit körút között járnak – sorolták. Várhatóan 18 és 22 óra között, a Kossuth Lajos tér lezárása miatt a 2-es, a 2B és a 2M villamosok csak a déli végállomások és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között járnak – közölte a BKK.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.