Óriási túljelentkezés lépett fel a programozóknál, a fiatalok jó állást szeretnének

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 14. - 19:08

Másodvirágzását éli az informatikusokat képző vállalatok piaca, egyes helyeken négyszeres volt a túljelentkezés.

2021-ben négyszeres volt a túljelentkezés a Green Fox Academy junior szoftverfejlesztő képzésein a korábbi évekhez képest, míg a részmunkaidős, munka mellett végezhető képzés iránti érdeklődés megduplázódott – nyilatkozta a Világgazdaságnak Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője. 

A Codecool nevű vállalatnál is meredeken emelkedett a jelentkezők száma az előző két év óta: ezen a nyáron csaknem 600-an, tavaly körülbelül 450-en jelentkeztek a júliustól augusztus végéig tartó időszakban.

A Progmasters kéthetes ingyenes online informatikai alapozó képzést indított, ezt a második fél évben eddig 1200-an kezdték el, és közülük 121-en jelentkeztek a karrierváltást célzó 26 hetes fejlesztő vagy a héthetes szoftvertesztelő képzésre.

Akik a Green Foxnál végeztek, átlagosan bruttó 450 ezer forintos fizetést kapnak a képzés utáni első munkahelyükön, de az alumnikutatásuk szerint a három-négy éves tapasztalattal rendelkezők már a bruttó 840 ezret is megkeresik. A Codecool is arról számolt be, hogy a kezdő fizetések többnyire bruttó 450-500 ezer forintosak.