Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,076 $

Túlélte a túlélhetetlent – balesetéről beszélt a 4-esen kamionok közé szorult nő

Fotó: Magyar Közút Youtube
Baleset

Bense Róbert

Szerkesztő

A fotók alapján egészen megdöbbentő, hogy az összelapított Suzukiból élve szálltak ki.

Tömösközi Kata november 16-án túlzás nélkül újjászületett. A fiatal nő a 4-es főúton, Szolnok külterületén, a Szent István hídon kényszerült lassítani, egy szemből felelőtlenül előző autós miatt.

Soron kívül Január 29.: ilyen időjárás vár ránk vasárnap

A helyzet igazi drámája, hogy előtte és mögötte is egy kamion haladt, aminek szintén lassítania kellett, a hátul érkező pedig gyakorlatilag felpréselte a személyautót a másik tehergépjármű hátuljára. A felismerhetetlenségig összeroncsolódott Suzukiból azonban valaki segítségért kiáltott.

Rutinos sofőrként Tömösközi Kata a balesetet megelőző pillanatban már tudta, hogy óriási a baj, az menthette meg, hogy összehúzta magát, így centikkel elkerülték a roncsok. És bár a fejét így is beütötte, egy agyrázkódáson kívül más baja nem esett.

„Kata azért vállalta az interjút, hogy a történetén keresztül felhívhassa az autósok figyelmét arra, hogy vezessenek óvatosabban, biztonságosabban. Az edukatív céllal készült videóval a Közút arra szeretné ráirányítani mindenki figyelmét, hogy egy aprónak tűnő mulasztás, meggoldolatlanság, egy rosszkor elindított manőver hogyan vezethet pár röpke másodperc alatt egy akár végzetes kimenetelű balesethez.”

„Az ünnepek alatt várhatóan országszerte megnő majd a forgalom, így méginkább résen kell lenni útközben, higgadtan közlekedni és fokozottan figyelni a forgalmi helyzetekre. Fontos az is, hogy műszakilag megfelelően felkészített járművel induljunk útnak és utazás előtt tájékozódjunk az aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon”írja a Magyar Közút.