Dollár
395,74 Ft
Euró
416,96 Ft
Font
483,85 Ft
Bitcoin
16,888 $

Trump szerint nem kellene ennyit tesztelni, mert így sok fertőzöttet találnak

Külföld
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Gyakori kritikákkal illetik Donald Trump amerikai elnököt, hogy a nem megfelelő járványkezelése vezetett ahhoz, hogy az Egyesült Államok számlálja a legtöbb koronavírus-fertőzöttet és halálos áldozatot globális viszonylatban.

Gyakori illetik kritikákkal Donald Trump amerikai elnököt, miszerint a nem megfelelő járványkezelése vezetett ahhoz, hogy az Egyesült Államok számlálja a legtöbb koronavírus-fertőzöttet és halálos áldozatot globális viszonylatban.

Soron kívül Követelésekkel teli listát kapott Budapest a taxisoktól és a közművek dolgozóitól

Egy oklahomai kampányrendezvényen pedig olyan mondatok hangoztak el a szájából, amik garantáltan nem fogják javítani az amerikai elnök járványkezelésének megítélését. Miközben a járvány média általi közvetítésére panaszkodott, érdekes állítás hangzott el az elnök részéről:

„Tudjátok, a tesztelés egy kétélű kard. A dolog rosszabbik oldala, hogyha ilyen nagy mértékben végzed a teszteket, akkor több esetet fogsz találni. Ennélfogva azt mondtam az embereimnek, kérlek, lassítsatok a tesztelésen”

mondta Trump.

Tekintve, hogy a komolyan vehető egészségügyi szakemberek döntő többsége elmondta, hogy a járvány lassításának kulcsfontosságú mozzanata a tesztelés és a lekövetés, nem túl szerencsés a mondat. A kampánystábjának egyik embere azt mondta a CNN-nek, hogy az elnök nyilvánvalóan a viccelt, de az Egyesült Államok járványhelyzetére tekintettel nem a legjobban kivitelezett vicc volt.

Trumpnak szokásához híven nem ez volt az egyetlen vitathatónak tűnő megjegyzése, a rendezvény egy pontján ismételten kiszakadt az elnök poénzsákja: „a COVID-19-nek több neve volt már, mint bármelyik másik betegségnek. Hívhatnám Kung Flunak is. Körülbelül 19 megnevezést tudnék rá mondani”.

Az elnök ellenzékének számító, főként demokrata oldal felé húzó médiaoldal nem értékelte túlságosan a poént, egyenesen rasszistának nevezte az elnök kijelentéseit. Ahogy az Amerikában lenni szokott, a Trump mellett álló republikánus média pedig azonnali védelmébe vette az elnököt.

Nem ez az első hasonló megnevezése egyébként az amerikai elnöknek, korábban „Kína vírus” névvel is titulálta a koronavírust. Ennek kapcsán mindig elmondta, hogy csak a pontosság kedvéért használta ezt a nevet, mivel Kínából származik a vírus. A kijelentés időpontjában, márciusban ez is heves médiakritikákat váltott ki a vele szemben álló oldalon.

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/trump-nem-nezek-nfl-meccset-ha-nem-allnak-fel-a-himnusz-alatt/