Trump rendesen odavágott a riválisának: 700 000 potenciális amerikai halottról beszélt

not image

A T-800-as

2020.október.23 - 16:22

A járványkezelés is a témák között volt, így Donald Trump kihasználta a lehetőséget arra, hogy a riválisát kritizálja, aki a H1N1 járvány ideje alatt töltött be fontos szerepet a Fehér Házban.

A járványkezelés is a témák között volt, így Donald Trump kihasználta a lehetőséget arra, hogy a riválisát kritizálja, aki a H1N1 járvány ideje alatt töltött be fontos szerepet a Fehér Házban.

Lezajlott Trump és a volt alelnök, Biden nagy vitája, közvetlen az amerikai választások vége előtt. Mint az várható volt, a témák között szerepelt a járvány kezelése is. A demokrata elnökjelölt szerint az aktuális elnök nagyon rosszul kezelte a helyzetet.

Trump a H1N1 vírus kezelését hozta fel példának, amikor is szerinte Biden kiemelten rosszul cselekedett az Obama-adminisztráció ideje alatt. Totális katasztrófának nevezte mindezt, de ennél sokkal tovább ment a beszédjében.

Szerinte noha egy sokkal kevésbé halálos betegségről volt szó, Biden totálisan katasztrofálisan kezelte a kialakult helyzetet. Trump úgy véli, hogy egy ilyen rossz irányítás mellett 700 000 ember halhatna meg.

A CNN cikke szerint a sertésinfluenzában 12 500 amerikai halhatott meg, és kezdetben Trump dicsérő szavakkal illette az Obama vezette kormányt. Most azonban már teljesen mást állít, és szerinte 700 00 ember halt volna meg, ha a vírus halálosabb.

A jelek szerint Trump a Wall Street Journal véleményoldalának egyik cikkére hivatkozik, és nem a tudományos tanulmányokat veszi figyelembe, amik mást mondhatnak. 2009-ben az elnök valóban méltatta az akkori kormány járványkezelését, de most úgy tűnik, hogy azóta sokat változott a véleménye.

Íme a világ legértékesebb márkáinak a rangsora

Egy későbbi interjújában lebecsülte a sertésinfluenzát, és azt mondta, hogy a vakcinák autizmust okozhatnak. Erre azonban semmilyen bizonyítékot nem találtak.