Clouds
21 Budapest
Dollár
359,46 Ft
Euró
390,10 Ft
Font
444,07 Ft
Bitcoin
22,771 $

Trump óriási hibát követhetett el, egyes orvosok szerint emiatt mások meg is halhatnak

Külföld
not image

A T-800-as

Szerkesztő

Donald Trump amerikai elnök rövid időre elhagyta a kórházat, ahol az elmúlt napokban kezelték a koronavírus fertőzése miatt. Ezzel azonban újabb kritikákat kapott az orvosi közösségben,

Donald Trump amerikai elnök rövid időre elhagyta a kórházat, ahol az elmúlt napokban kezelték a koronavírus fertőzése miatt. Ezzel azonban újabb kritikákat kapott az orvosi közösségben.

Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás

Az Egyesült Államok elnöke úgy döntött, hogy vasárnap kilátogat a szimpatizánsai közé, és egy fekete páncélozott SUV-ból köszöntötte őket. Trump maszkot viselt, miközben a tömegek őt éltették, és lobogtatták az amerikai zászlókat, a Trump-párti transzparenseket a Walter Reed Nemzeti Katonai Orvosi Központ előtt a washingtoni külvárosban.

Azoknál a betegeknél, akiknél kimutatják a COVID-19-et, általában 14 napot kell karanténban lenniük. Ez a koronavírus tipikus inkubációs ideje, hogy elkerüljék az újabb fertőzéseket. A betegség már több mint 200 000 amerikait ölt meg.

Trump csütörtökön tudta meg, hogy beteg, de csak péntek hajnalban hozták nyilvánosságra a hírt. Röviddel az utazás előtt az elnök közzétett egy videót a hivatalos Twitter-oldalán, hozzátéve, hogy hamarosan egy kis meglepetést fog okozni néhány nagy hazafinak odakint – írta a CNA.

Elmondta, hogy nagyon sokat tanult a vírusról, de nem érzi magát rosszul, és bizonyítja mindezt az is, hogy meglátogatta a szimpatizánsait. Ez azonban csak egy igen rövid látogatás volt a részéről, és gyorsan visszatért a kórházi lakosztályába.

A Fehér Ház szóvivője, Judd Deere elmondta, hogy a megfelelő óvintézkedések mellett történt meg a kihajtás az elnök és az őt támogatók védelme érdekében. Az orvostársadalom azonban azonnal kritikus hangnemben lépett fel, beleértve a Walter Reed kezelőorvosát is.

A szakértők amiatt panaszkodtak, hogy ezzel Trump megsértette a saját kormányának közegészségügyi irányelveit, amik előírják a betegek számára az izolációt, amíg kezelés alatt állnak, miközben még mindig fertőznek. Ezzel az orvosok szerint veszélyeztették a titkosszolgálat védelmét.

„Minden, a járműben ülő embert a teljesen felesleges elnöki kihajtás miatt most 14 napig karanténba kell helyezni.” – mondta a Twitteren James Phillips, aki a George Washington Egyetem orvosi iskolájának sürgősségi orvosi adjunktusaként is dolgozik. „Lehet, hogy megbetegednek. Meg is halhatnak. A politikai színházért Trump arra utasította őket, hogy kockáztassák az életüket Ez őrültség.”

Zeke Emanuel, a Pennsylvaniai Egyetem orvosi etikai és egészségpolitikai tanszékének elnöke „szégyenteljesnek” minősítette az esetet. „Ha titkosszolgálati ügynökei egy COVID-19-es pácienssel utaznak, feleslegesen veszélyeztetik őket a fertőzéssel. Mi szükség van erre? PR-mutatvány” – írta a Twitteren.

Ilyen a koronavírus-járvány egy koporsókészítő szemszögéből