Dollár
419,71 Ft
Euró
419,22 Ft
Font
481,60 Ft
Bitcoin
20,303 $

Trump beszédet mondott, ám amikor a koronavírusról beszélt, nem volt hajlandó kimondani, hogy vakcina

Fotó: MTI/AP/The Commercial Appeal/Joe Rondone
not image

Borbély Fanni

2022. július 11. - 09:44

A volt amerikai elnök következetesen kerülte a vakcina kifejezés használatát, nagy valószínűséggel azért, mert szerinte Biden járványkezelése nem megfelelő.

Donald Trump volt amerikai elnök Alaszkában tartott kampánybeszédet az előválasztások előtt, ám volt egy rendkívül feltűnő és visszatérő jelenség beszédében: amikor a koronavírusról beszélt, egész egyszerűen nem volt hajlandó kimondani a vakcina szót.

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

Trump beszédében a rá jellemző módon írta körbe, hogy tulajdonképpen miről is akar beszélni, s olyanokat mondott, hogy, “annyi mindent tettünk a terápiák, valamint egy olyan szó tekintetében, melyet nem szabad említenem, de mégis büszke vagyok rá”, majd kijelentette, senki más nem tudta volna utánacsinálni, annyira “pokolian jó munkát végzett” a koronavírus-járvány alatt.

Ezt követően azt hangoztatta, hogy az ő elnöksége ideje alatt sokkal kevesebben haltak meg a fertőzésben, mint Biden kormányzása alatt, majd emlékeztette a közönséget, hogy ő volt az, aki kezdeményezte a Warp Speed programot, melynek célja az volt, hogy kifejlesszék az oltóanyagot a koronavírus-fertőzés ellen.

Az alaszkai kampány lényege, hogy a Trump által támogatott Kelly Tshibaka kihívja a hivatalban lévő republikánus szenátort, Lisa Murkowskit, akit Trump nem igazán kedvel, hiszen Murkowski is arra szavazott, hogy ítéljék el a volt elnököt a Capitolium ostroma miatt, melynek során a Trump-párti tüntetők betörtek a Capitoliumba tavaly január 6-án.