Clouds
21 Budapest
Dollár
358,97 Ft
Euró
390,02 Ft
Font
444,72 Ft
Bitcoin
23,092 $

Trump aktívan dolgozik azon, hogy visszaengedjék a közösségi platformokra

Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A volt amerikai elnök jelenleg is aktívan lobbizik azért, hogy visszakerülhessen a közösségi platformokra, ezt pedig reményei szerint még a következő kampánya kezdete előtt eléri.

Donald Trump a Fox Newsnak adott interjújában támadta be a Facebookot és az Instagramot is birtokló Metát, amiért a 2021. január 6-i, a Capitolium ostroma után a vállalat mindkét platformról tiltotta a volt amerikai elnököt.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Trump elárulta, azon munkálkodik, hogy egy találkozót szervezzen Mark Zuckerberggel, hogy meggyőzze, vissza kell engednie a platformokra.

Trump keserűen állította, hogy a Facebook “”700 milliárd dollárt veszített, mióta lekapcsolták”, és hogy a döntés “nagy üzleti hiba” volt. A rá jellemző határozottsággal azt is kijelentette:

“Ha visszavennének minket, az nagyban segítene nekik, és ez nekem megfelel. De nekik nagyobb szükségük van ránk, mint nekünk rájuk. Beszélünk velük, és majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok.”

A január 6-i események után a Twitterről is kitiltották, miután a vállalat attól tartott, hogy a platformot további erőszakra történő uszításra használná. Miután azonban Elon Musk tavaly felvásárolta a Twittert, novemberben visszaállította Trump fiókját, noha a volt amerikai elnök azóta sem használja, helyette inkább saját, Truth Social elnevezésű platformján posztol rendszeresen.