Dollár
422,60 Ft
Euró
407,42 Ft
Font
455,52 Ft
Bitcoin
20,154 $

Trianon évfordulója miatt bombával fenyegetőzött egy idős férfi

Fotó: A háború miatt Ukrajnából elmenekült emberek érkeznek a Máramarossziget-Aknaszlatina határátkelő román oldalára 2022. március 5-én. MTI/Kiss Gábor
not image

Koós Alexandra

2022. június 6. - 16:39

Egy időre le kellett állítani a forgalmat a Máramarossziget és Aknaszlatina közötti Tisza-hídnál, amíg a hatóságok ellenőrizték a területet.

Szombaton egy 81 éves férfi a 112-es telefonszámon jelentette be, hogy bombát rejtett el a határátkelőként működő máramarosszigeti hídnál, majd azzal fenyegetőzött, hogy fel fogja robbantani, ugyanis elmondása szerint így akart megemlékezni Trianon évfordulójáról.

Soron kívül Orbán Viktor: a Nyugat ma a háború pártján áll, Magyarország pedig a béke oldalán

A hatóságok egy időre leállították a forgalmat, hogy a rendőrség és más rendvédelmi szervek biztosíthassák a területet, majd az ellenőrzések után teljes bizonyossággal cáfolták meg a fenyegetésről szóló kijelentéseket.

Később sikerült azonosítani a bejelentőt, akiről kiderült, hogy egy Aknasugatagon élő férfi, ez pedig már nem az első eset volt, hogy gondot okozott, ugyanis az ismerősei szerint korábban már többször is felhívta a 112-őt, hogy hamis bejelentéseket tegyen – írta a foter.ro.

A rendőrök 4000 lejre (körülbelül 320 ezer forintra) büntették meg az idős férfit, akit az Adevarul román lap telefonon is felkeresett, ám a férfi azt állította, hogy nem beszél jól románul, ezért nem szeretne nyilatkozni az ügy kapcsán.