Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,39 Ft
Bitcoin
16,994 $

Travis Scott állja a fesztiválon elhunyt áldozatok temetési költségeit

Virágok és mécsesek a Texas állambeli Houstonban rendezett Astroworld nevû zenei fesztivál helyszínén 2021. november 7-én. Két nappal korábban legkevesebb nyolcan meghaltak és sokan megsérültek Travis Scott koncertjén, miután a tömeg megindult a színpad felé. Sajtóhírek szerint többeket agyontapostak, 25 embert szállítottak kórházba, másokat pedig a helyszínen láttak el. MTI/AP/Robert Bumsted
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. november 9. - 11:04

A rapper többféle módon is szeretne segíteni az érintetteknek és a családjaiknak. 

Travis Scott kifizeti annak a nyolc embernek a temetési költségeit, akik pénteken vesztették életüket az Astroworld fesztiválon – közölték képviselői az Insiderrel.

A tragédia a pénteki zenei fesztiválon történt, amikor a mintegy 50 ezer fős, teltházas tömeg pénteken Scott fellépése alatt a színpad felé tódult.

Scott emellett együttműködik a BetterHelp online tanácsadó szolgáltatással annak érdekében, hogy segítséget nyújtson azoknak, akik részt vettek a koncerten. 

Bejelentették, hogy tárgyalnak Houston városával, a bűnüldöző szervekkel és a helyi elsősegélynyújtókkal, hogy kapcsolatot tudjanak teremteni az érintettekkel és a családjaikkal. 

„Ezek az első lépések, amelyeket Travis személyes fogadalmának részeként tervez megtenni, hogy segítse az érintetteket a gyász és a felépülés folyamatában.“

A tragédia következtében elhunyt nyolc embert azonosították, köztük van egy kilencedikes diák, egy 16 éves táncos és két barát is, akik születésnapjukat ünnepelték.