Tragikus hirtelenséggel életét vesztette az egyik legtehetségesebb magyar női játékvezető

mlsz.hu
not image

Kulcsár Péter

2021.május.8 - 14:27

Autóbaleset következtében május 6-án, csütörtökön kora este életének 21. esztendejében meghalt Laczkó Georgina játékvezető.

A 2000. június 11-én, Jászberényben született ifjú sportember – túlzás nélkül mondhatjuk – labdarúgócsaládba érkezett és így „eleve elrendeltetett”, hogy ő maga is ezen sportág bűvkörében teljesítse ki az életét – olvasható az MLSZ gyászjelentésében.

Édesapja, Laczkó Zoltán egyike a megye legrutinosabb sípmestereinek, míg bátyja, Milán korábban több nagyobb hazai klubnál – így a Ferencvárosnál és az MTK-nál – is megfordult, jelenleg az NB III-as Cegléd egyik alapemberének számít, míg unokatestvére, Laczkó Gergő a II. osztály, Déli csoportjában szereplő Aranyszarvas-Tápiószentmárton labdarúgója.

A tragikus kimenetelű autóbalesetnek Gergő is részese volt, súlyos törési sérüléseket szenvedett, jelenleg kórházban ápolják.

Ilyen családi háttér mellett törvényszerű volt, hogy a kisebbik gyermek, Georgina maga is kipróbálja a labdarúgást: 2014 és 2017 között a Ceglédi Vasutas színeiben szerepelt az országos leány utánpótlás-bajnokságokban. Ezt követően édesapjához hasonlóan a játékvezetés útjára lépett, 2019-ben mindkét szakágban alapfokú játékvezetői képesítést szerzett, azóta labdarúgó- és futsaljátékvezetőként egyaránt szolgálta Pest megyét.

Az MLSZ Pest Megyei Társadalmi Elnökség tagjai, az igazgatóság munkatársai, a szakbizottságok tagjai és a megyében működő játékvezetők mély részvéttel osztoznak a gyászoló család fájdalmában.

Laczkó Georgina emlékére a hétvégi, Pest megyében megrendezendő valamennyi labdarúgó- és futsalmérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődik majd.