Tragédiába torkollott a döröskei-tavi születésnapi ünneplés

Fotó: Unsplash/Aaron Burden
not image

Borbély Fanni

2021. július 28. - 21:35

A 60 év körüli férfi egy születésnapi bulit szervezett vasárnapra a Döröskei-tóhoz, melyre barátait is meghívta, azonban az ünneplésre már nem is kerülhetett sor, ugyanis a férfi életét vesztette.

Kiss Henrik már több évtizede nagyon szerette, és erősen kötődött a Döröskei-tóhoz, ami végül a vesztét okozta. A férfinak több ingatlanja is volt a tóparton, az egyikben töltötte a hétvégéjét, mivel vasárnapi születésnapját baráti körben tervezte megünnepelni.

Kollégáit szombat délután hívta meg a vasárnapi ebédre, majd a tónál lévő strand felé tartó családnak viccesen azt mondta, a túloldalon majd találkoznak. Ezt követően azonban senki nem hallott felőle.

Ismerősei hiába hívták telefonon, és keresték mindenhol, nem találták. Vasárnap a körmendi tűzoltók egy kishajóval, a Szombathelyi Járási Borostyánkő Mentőcsoport pedig szonárral indult a keresésére.

A férfi holttestét egy járókelő találta meg hétfő reggel a tó déli végében, a patakbefolyás környékén, a nád között – írja a Tények a Vas megyei hírportál beszámolója alapján. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya a folyamatban lévő nyomozásra való tekintettel nem közölt több információt az esetről.