Dollár
420,05 Ft
Euró
419,39 Ft
Font
481,86 Ft
Bitcoin
20,247 $

Mérhetetlen tragédia: újszülöttek haltak meg egy kórháztűzben

Fotó: Macky Sall szenegáli elnök sajtóértekezleten vesz részt az Európai Unió tagországainak, valamint az Afrikai Unió (AU) tagállamainak második napi csúcstalálkozóján Brüsszelben 2022. február 18-án. MTI/EPA/AFP Pool/John Thys
not image

Koós Alexandra

2022. május 26. - 09:34

Sajnálatos módon ez már nem az első eset, hogy tragédia történt a nyugat-afrikai országban.

Macky Sall, az ország elnöke szerdán késő este közölte Twitteren, miszerint 11 csecsemő vesztette életét a nyugat-szenegáli Tivaouane városában, miután tűz ütött ki az állami kórház újszülöttosztályán.

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

Bejegyzésében arról írt, fájdalommal és megdöbbenéssel fogadta a hírt, emellett legmélyebb együttérzését fejezte ki az édesanyáknak és családjaiknak, akiknek ezt a mérhetetlen tragédiát kellett elszenvedniük.

Az AFP beszámolója alapján az incidens a Mame Abdou Aziz Sy Dabakh kórházban történt, egy szenegáli politikus, Diop Sy pedig arról tájékoztatott, miszerint rövidzárlat okozta a tüzet, amely hihetetlenül gyorsan terjedt.

A helyi média szerint a kórházat nemrégiben avatták fel, a város polgármestere, Demba Diop pedig bejelentette, miszerint három csecsemőt sikerült megmenteniük – közölte a France24.

Hasonló eset történt az északi Linguere városában április végén, amikor egy helyi kórház szülészeti osztályán meghibásodott a légkondicionáló berendezés, amely tüzet okozott, ennek következtében négy újszülött halt meg.

A szerdai tragédia több mint egy hónappal azután következett be, hogy az országot egy terhes nő halálhíre rázta meg, akin császármetszést kellett volna elvégeznie az orvosoknak, azonban életét vesztette, mielőtt orvosi ellátást kaphatott volna.

A hír országszerte váltott ki felháborodást a szenegáli közegészségügyi rendszer állapota miatt, az eset kapcsán pedig hat hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott három szülésznő, illetve három másik bábát felmentettek.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.