Mécsesek és kerítésre akasztott plüssmaci jelzi, hogy tragédia történt az újpesti iskolában

John Unsplash/Nzoka
not image

Takács Petra

2022. január 20. - 19:33

Kedd délután történt az eset, amikor az újpesti iskolában tartott szülinapi zsúr után lett rosszul az alsó osztályos kisfiú, többszöri próbálkozás után sem tudták megmenteni.

A szívfacsaró halálesetet súlyos ételallergia okozta, pontosabban mogyoróallergia, ami nem sokkal a születésnapi zsúr után jelentkezett a kisfiúnál egy benzinkút parkolójában.

A mentők mindössze 3 perc alatt a helyszínre értek, hogy megmentsék az eszméletlen, életéért küzdő gyermeket. Sajnálatos módon a mentési kísérletek nem jártak sikerrel, a kisfiú belehalt az allergia okozta súlyos reakciókba.

A benzinkúton dolgozók teljesen megtörtek, akik látták a történteket, az iskola elé néhány mécsest is kitettek, ahová azóta virágok és egy apró plüssmackó is érkezett, hogy emlékeztesse az arra járókat a katasztrófával végződő születésnapra. Az intézmény dolgozói fájdalmukban képtelen voltak nyilatkozni az esetre vonatkozóan, türelmet kértek mindenkitől, amíg feldolgozzák a történteket.

Szén-monoxid mérgezés Pécsen, egy ember életét vesztette

Egy orvos úgy nyilatkozott, hogy kisgyerekek körében rendkívül gyakori a mogyoróallergia előfordulása, akár életveszélyes reakciókat is előidézhet, a panaszokat pedig pár perccel a mogyoró elfogyasztása után tapasztalni lehet, apró mennyiség is súlyos irritációt okozhat.

Épp ezért érdemes körültekintéssel lenni a tünetek megjelenésétől kezdve, valamint a földimogyoró az egyik leggyakoribb allergiát okozó ételfajta – írta a Feol.