Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,675 $

Naponta átlagosan 77 traffipax ellenőrzi az autósokat egy német nagyvárosban

Fotó: Unsplash
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Hamburg után Köln, Berlin, Stuttgart és Wuppertal következik a negyven legnagyobb lakosságú várost felvonultató toplistán, s ezeken a helyeken jobb körültekintőnek lenni.

Az Auto Motor und Sport értesülései szerint egy német nagyvárosban, Hamburgban számíthatnak az autósok a legtöbb fixen telepített, időnként áttelepített és mobil traffipaxra, naponta átlagosan 77 helyen.

Soron kívül Ritka óriáspókot észleltek az ausztráliai Queenslandben

Hamburg után Köln (71), Berlin (54), Stuttgart (44) és Wuppertal (37) következik a negyven legnagyobb lakosságú várost felvonultató toplistán, tehát ezeken a helyeken abszolút oda kell figyelni a sebességhatárok betartására, különben jön a bírság.

Amennyiben az adott városok alapterületét is belevesszük a képletbe, akkor Wuppertal számít a traffipaxban leggazdagabb német településnek, ahol 1000 hektáronként naponta mintegy 26 sebességmérésre alkalmas eszközbe is bele lehet futni – írta a hvg.hu.

Ezután Bonn (24), Freiburg im Breisgau (24), Karlsruhe (22) és Aachen (21) következik a sorban. Az átlag egyébként 11, a legkisebb eséllyel pedig Magdeburgban és Krefeldben kell emiatt aggódni, ahol 1000 hektáronként naponta átlagban egyetlen traffipaxot szoktak kihelyezni.

Korábban pedig arról is beszámoltunk, hogy hamarosan bővülhet a fix traffipaxok száma a Balatonnál, s amennyiben a képviselők megszavazzák a csaknem 7-8 millió forintba kerülő sebességmérő telepítését, akkor az várhatóan a 71-es főútra fog kerülni.