Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,033 $

Tovább folytatódik Trump Twitter-ámokfutása, íme a legújabb kommentek

Washington, 2020. november 14. Donald Trump amerikai elnök a koronavírus-járvány elleni kormányzati programról szóló sajtóértekezleten a washingtoni Fehér Ház déli kertjében 2020. november 13-án. MTI/EPA/Polaris Images pool/Chris Kleponis
not image

Nagy Noel

2020. november 19. - 07:03

Donald Trump, az Egyesült Államok leköszönő elnöke „viccnek” nevezte a Twitteren szerda reggel, hogy a Georgia állambeli újraszámlálást követően továbbra sem ő került ki győztesen, így feltételezése szerint itt is csalás történt.

Donald Trump, az Egyesült Államok leköszönő elnöke „viccnek” nevezte a Twitteren szerda reggel, hogy a Georgia állambeli újraszámlálást követően továbbra sem ő került ki győztesen, így feltételezése szerint itt is csalás történt.

Soron kívül Orbán Viktor különleges meglepetése, amit személyesen adott át (videó)

Újraszámlálták a szavazatokat Georgiában, mivel kevesebb mint fél százalék volt a különbség Joe Biden és Donald Trump között az első számlálás alkalmából, szám szerint 14 000 szavazatos előnynél állapították meg a legnagyobb médiatermékek, hogy a republikánus fellegvár kék színekbe öltözött a 2020-as választások szerint.

Az újraszámlálás során egy hibát csak felfedeztek a georgiai számlálók, egy memóriakártyát, amely 2755 szavazatot tartalmazott, valóban elfelejtettek feldolgozni, ám az újraszámlálás során ezt a hibájukat orvosolták is. Ez alapján 1577 további voks került Trump neve mellé, míg 1128 szavazat került Bidenhez.

Ez 449 további szavazat, így a matematika szerint még bőven messze állunk attól, hogy elfogyjon Biden 14 000 szavazatos előnye. Donald Trump természetesen egyből lecsapott az eseményekre, és rögtön kinyilvánította a véleményét a legújabb fejleményekről:

„A Georgiában történt újraszámlálás egy vicc, ellenállás alatt csinálják az egészet. Több ezer törvénytelen szavazatot találtak, a valós számot az aláírások átvizsgálásával tudnánk megkapni. A kormányzónak muszáj lenne alkotmánysértés miatt vizsgálatot indítania a törvényhozás bevonásával”

írta Trump.
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1329069814195871744

Az elnök egyébként nem egyetlen tweettel nyitotta a mai napot, az egész szerda reggelt a közösségi oldalon való panaszkodással töltötte. A Twitter azonban lépett, és a nagy részét azóta megalapozatlannak, vagy egyenesen hazugságnak titulálta.

„Nem engedik be a republikánus megfigyelőket a számlálóhelységekbe. Ez alkotmányellenes” – írta teljes nagybetűvel az elnök, azonban ahogyan az Independent is megjegyzi, egyelőre nem tiszta, hogy ezzel a bejegyzéssel Georgiára vagy Pennsylvaniára gondol, de akármelyik esetről legyen is szó, tényszerűen nem igaz, mert beengedték a megfigyelőket, a demokratákkal egyenlő számban.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1329075487553974275

Pennsylvaniában, az állami Legfelsőbb Bíróság például 5-2 arányban Trump ellen döntött, szintén a megfigyelők problémáját körüljárva. Indoklásában a bíróság azt írta, hogy nem találtak arra utaló jelet, hogy a választásra vonatkozó törvényeket megsértettek volna az állam bármely szavazatszámláló helységében.

Trump természetesen erre is reagált, „alkotmányellenesnek” nevezte ezt a döntést is. Egy másik bejegyzésében egyenesen azt mondta, hogy „ez egy elcsalt választás volt”, és azt feltételezte, hogy már a gépi szavazásnál is csaltak, nem csak levélben. Egy harmadik tweetben már azt mondta, hogy a választás lezárása után szavaztak többen – mindhárom állítást alaptalanul, bizonyíték nélkül.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1329064787142172673

Michigan is Trump bögyében volt az elmúlt 24 órában, ugyanis kezdetben úgy tűnt, hogy a Detroitot is magába tömörítő, erősen demokrata Wayne megyében a helyi republikánusok megtagadták a választási eredmények megerősítését, ezt Trump mintegy ünnepelve vette tudomásul.

Mire azonban a leköszönő elnök megosztotta a bejegyzést, addigra már a lakosság felháborodására a két republikánus politikus is kiegyezett a végeredményben. Nem meglepő módon, Trump dühöngött, és állítása szerint csak azért hagyták jóvá a végeredményt, mert ordibáltak velük és bántalmazták őket az emberek.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1329060562442067969

Michigan kapcsán többször is mondta Trump, hogy sokkal több szavazat érkezett az államban, mint ahány lakos van, de az Independent megjegyzi, hogy ez egy Facebookon terjengő összeesküvés-elmélet volt, amit azóta tételesen és tényszerűen megcáfoltak.

„Detroitban, nem meglepő módon, hatalmas problémák van” – írta kedd este Trump, ami azért sem volt szerencsés megszólalás, és azért keltett meglehetősen nagy felháborodást, mert Detroit lakossága 80%-ban feketékből áll, így éreztek némi rasszista aláfestést az emberek.

„A nagyszerű Michigan államban sokkal többen szavaztak, mint ahány ember van, így nem hagyhatják jóvá az eredményt. Hatalmasat csaltak a demokraták, de elkaptuk őket. Republikánus győzelem” – írta Trump, mondhatni hiába, mivel azóta már jóváhagyták a michigani eredményeket.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1329093126238203905

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.